Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

12 EKİM 2018

11 Ekim 2018 Perşembe 15:40
Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

Biri yerli, beş yeni filmin merhaba dediği hafta, korku-gerilim ve dram ağırlıklı.İçinizde yaşayan sinemadan çıkmış insanın elini sakın ha bırakmayın! İyi seyirler herkese.


KINGS

-Öfkenin sönmeyen ateşi-

Yaşanmış olaylardan uyarlanan öykü, 1991 yılında RodneyKing’in aracıyla aşırı hız yaptığı gerekçesiyle durdurulmasının ardından başlayan tartışma sonunda, Los Angeles polisine bağlı memurlar tarafından dövülerek linç edilmesinin akabinde başlayan1992 Los Angeles isyanını konu ediyor kendine.

Adını, Fransa adına ‘en iyi yabancı film’ dalında Oscar adayı olan 2015 tarihli ‘Mustang’ ile duyuran Deniz Gamze Ergüven’in ABD’de çektiği ikinci uzun metraj kurmacası, ABD-Fransa-Belçika-Çin ortak yapımı. Başlıca rollerde; iki yıldız oyuncu Daniel Craig ve Halle Berry’i izleyeceğimiz dram, sıradan bir ailenin kişisel hikayesini, siyasi ve toplumsal meselelerle birlikte yansıtmış perdeye. Genç yetenekler Lamar Johnson ve RachelHilson, usta isimlere başarıyla eşlik ediyorlar.

Los Angeles’ın güneyinde yaşayan Foster ailesinin, ırkçılık, ayrımcılık, öfke ve şiddet dolu bir kıskaca takılıp kalmasını, bütün bir fotoğrafın ufak bir noktası olarak ele alan film, gerçek dokümanter görüntülerden de faydalanıyor. Öyküsü iyi analiz edilip, kaleme alınmamış, en ufak bir dramatizasyon ışığı barındırmayan yapım, öylesine bir ‘oldu bitti’ye, yukarılardan bir yerden bakarak yaklaşıyor. Karakter çalışması oldukça zayıf. Politik ve toplumsal oluşlar, yüzeyde yol alan sloganlar eşliğinde dile geliyor. Kadroda yer alan iki yıldız oyuncuyu ‘reklam’ maksadıyla kullanmış öykü sanki! (1,5 / 5)



DrewGodard’ın kalem alıp yönettiği gizemli gerilim ‘Bad Times at the El Royale / El Royale’de Zor Zamanlar’, korku-gerilim türündeki ‘Slender Man / Uzun Kabus’, Berlin Film Festivali’nde ‘en iyi yönetmen’ ödülünü kazanan MarceloMartinessi imzalı Paraguay filmi ‘LasHerederas / Mirasçılar’ ve Oğuzhan Koç ile İbrahim Büyükak’ın rol aldıkları devam filmi ‘Yol Arkadaşım 2’, haftanın notlarımız arasında yer alamayan diğer yenileri. Tekrar iyi seyirler herkese! MURAT ERŞAHİN



Diğer Yazılar