Sinema Haberleri

CHARLOTTE RAMPLING: ´ BELKİ DE SİYAH OYUNCULAR OSCAR´A ADAY OLACAK KADAR İYİ DEĞİLDİR´

23 Ocak 2016 Cumartesi 17:38

Oscar adayları açıklandıktan sonra tekrar alevlenen adaylar arasında ırk ayrımcılığı tartışmasına, bu yıl en iyi kadın oyuncu dalında aday olan Charlotte Rampling de katıldı. Bir radyo programında tepki gören açıklamalarda bulunan Rampling, daha sonra bu açıklamalarının yanlış yorumlandığını söyledi.
Açıklanan Oscar adayları arasında siyah sinemacıların sayısının az olması pek çok kişi tarafından tepki görmüş, yönetmen Spike Lee ve oyuncu Jada Pinkett Smith töreni boykot edeceklerini açıklamışlardı. Söz konusu tartışma tüm hızıyla sürerken, 45 Yıl filmiyle Oscar’a aday gösterilen 69 yaşındaki Charlotte Rampling, Fransız radyo ağı Europe 1’a verdiği bir röportajda, bu tepkilerin beyaz oyuncu ve sinemacılara bir ayrımcılık olduğunu söyledi.
Bu yıl Brie Larson, Cate Blanchett, Jennifer Lawrence ve Saoirse Ronan ile birlikte en iyi kadın oyuncu dalında Oscar’a aday gösterilen Rampling, aynı programda açıklamalarını ‘Kimse bilemez ancak belki de siyah oyuncular aday olmayı hak etmemişlerdir’ diye sürdürdü.
Rampling’in bu açıklamaları her kesimden tepki gördü. Sosyal medyada da söz konusu açıklamalar yüzünden eleştiri oklarının hedefi haline gelen Rampling, sonrasında CBS’ Sunday Morning programında, Europe 1’daki açıklamalarının yanlış yorumlandığını söyledi. Variety’de yer alan habere göre Rampling, ‘Europe 1’daki röportajımda söylediklerim yanlış yorumlanmış olabileceği için üzgünüm. İdeal bir dünyada, her bir oyunculuğa adaylık için eşit fırsat tanınacağını söylemek istemiştim. Bu sene bu harika aktör ve aktrisler arasında aday gösterildiğim için onur duyuyorum’ dedi. radikal.com.tr





Diğer Haberler