Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

01 EYLÜL 2017

31 Ağustos 2017 Perşembe 21:02
Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

Sonbahar mevsiminin ilk vizyonu; sekiz filmle geliyor. Üç yerli film içeren hafta, korku-gerilim ve komedi ağırlıklı. İçinizde yaşayan sinemadan çıkmış insanın elini sakın ha bırakmayın. Herkese iyi seyirler.


FIRST KILL

-Iskalayanlar ve vuranlar-

Hayden Christensen ve Bruce Willis’i bir araya getiren gerilimli aksiyon, bir soygun sonrası rehin alınan oğlunu kurtarmak için mücadele veren babanın öyküsü. Steven C. Miller’ın yönettiği yapım, zorlama bir soygun çevresinde gelişen, son derece gereksiz bir silah-çocuk-av üçgeni etrafında dönüyor.

Wall Street çalışanı Will, zaman ayıramadığı oğlu Danny’yi, aralarındaki ilişkiyi güçlendirmek için çocukluğunun geçtiği yere götürür. Aynı babası gibi, o da oğluna avcılığın ve silahın püf noktalarını öğretecektir. Bir polis memurunun öldürüldüğü soygun sonrası başları belaya giren baba-oğul, güçlü biçimde dayanışarak, beraberce mücadele vereceklerdir. Bruce Willis’in iyiden iyiye veteran aktör rolünde karşımıza çıktığı filmde, çocuk karakterin kullanımı ve çocuğa yaklaşım son derece arızalı.

Yıldız Savaşları’nın ‘Anakin Skywalker’ı Hayden Christensen’in umut saçan kariyerindeki gereksiz bir adım olmuş ‘First Kill’ öte yandan. (1,5 / 5)



Noomi Rapace, Glenn Close ve Willem Dafoe’li kadrosuyla dikkat çeken bilimkurgu gerilim ‘Seven Sisters / Yedinci Hayat’, İspanya’dan çıkagelen korku-gerilim örneği ‘Inside / İçerdeki Şeytan’, aksiyon ve bilimkurguyu harmanlayan avantür ‘Marvel’s Inhumans’ ile birlikte üç yerli yapım; Alper Mestçi imzalı korku serisinin dördüncü filmi ‘Siccin 4’ ile iki komedi; Burak Aksak’ın yönettiği ‘Deli Dumrul’ ve başrolleri Bektaş Erdoğan ile İrem Derici’nin üstlendikleri ‘Bekar Bekir’, Almodovar klasiği Annem Hakkında Her Şey 1 Eylül haftasının notlarımız arasında yer alamayan diğer filmleri. Tekrar iyi seyirler herkese! MURAT ERŞAHİN



Diğer Yazılar