Bir grup gencin daveti üzerine aralarına katılan cinler, hayatlarında yok saydıkları bir olayın bedelini ödetmek için peşlerini bırakmaz. Şeytani cinler bu gençlere halisünasyon göstererek akıllarını çelme gücüne sahiptir ve bu durum hayatlarını altüst edecektir.
Marie, Danimarka’da küçük bir balıkçı kasabasında yatalak annesi ve onlara bakan babasıyla yaşamaktadır. Büyüdükçe kasabanın cinsiyetçi ahlakına daha fazla maruz kalır. Derken bu çekici ve sağlıklı kızın büyüme sancıları ürkütücü bir fiziksel şekil almaya başlar. Bu sahneler, şimdiye kadar çekilmiş en etkileyici, endamlı kurt adam / kadın dönüşümü olsa gerek. Ve Marie kurt kimliğini kucaklar.
Londra’da yaşayan muhabir Maziar Bahari, İran’da gerçekleşecek başkanlık seçimleri için en fazla bir hafta sürecek bir görev nedeniyle İran’a gider. Ancak İran’a ayak bastığında işler beklediği gibi gitmez. Mazhar Bahari, kendini ülkenin en ürkütücü hapishanesinde, uzun saatler süren sorgu seanslarında bulacak, üç aydan fazla süren bu işkence süresince kaderi, sadece kokusundan tanıdığı bir adamın, Rosewater’ın ellerinde olacaktır.
İkinci Dünya Savaşı sırasında Viyana’dan kaçmasının üzerinden 60 yıl geçen ve yaşlı bir Yahudi kadın olan Maria Altmann, Nazilerin eline geçen aile yadigarı portrelerinin kendisine iade edilmesi için savaşmaya başlar. Aralarında Gustav Klimt’in meşhur resmi Adele Bloch – Bauer I Portresi’nin de olduğu bu resimler Avusturya’nın ulusal değerleri arasında yer almaktadır. Maria, eserlerin iadesi için avukat Randy Schoenberg’den yardım ister.
Beş evli adam, tek gecelik ilişkiler ve randevuları için bir daire tutar ve bu dairenin anahtarlarını aralarında paylaşır. Bir sabah Vincent kapının kilidini açar ve yatakta güzel, sarışın bir kadının ölmüş bedenini bulur. Hemen, en iyi arkadaşları olan Chris, Marty, Luke ve Filip’i arar ve parçaları birleştirerek bu gizemli cinayeti çözmeye çalışırlar. Polis baş şüpheliyi açıkladıktan sonra karakterlerin içlerindeki karanlık sırlar açığa çıkmaya başlar.
İzci grubuyla yaz kampına giden 12 yaşındaki Sam´i ormanda korkunç bir sürpriz beklemektedir. Gruptaki herkesi tek tek avlamaya başlayan karanlık yaratık, gerçekte hayal gücü fazlasıyla geniş olan Sam´in hayal gücü mü yoksa hayallere sığmayacak kadar korkunç bir tehdit midir?
Bir grup Amerikalı arkeolog çölde kayıp bir piramit keşfeder ancak bu onlara çok pahalıya patlamak üzeredir. Gömülü sırları açığa çıkardıkça sadece kilitli kalmadıklarını, aynı zamanda av olduklarını fark ederler. Araştırma için kararlı olduklarından Piramidin içine doğru yol alırlar. Bulacakları şeyler onları kırılma noktasında tehlikeli bir sınava tabi tutacaktır.
Ozan, kadınlara aşk doktorluğu yapmaktadır. Yeni müşterisi Ceyda, ayrıldığı sevgilisi Caner’e geri dönmek için Ozan’dan yardım ister. Fakat Caner bu arada eski aşkını unutmak için yeni bir ilişkiye başlamıştır. Ozan hiç hesaplamadığı bir anda Pınar ile karşılaşır ve aşık olur Bu arada eski sevgililerin yeniden biraraya gelmesi için bir oyun planlanır. Arap saçına dönen ilişkilerde mutlu son olacak mıdır?
2020´deyiz; karısı Laura ile bir İngiliz ticaret gemisinin enkazına dalan Jay Fennel, tuzağa düşen Laura´yı kurtarmak isterken kaza geçirir. Başarılı bir deniz arkeologu olan Jay´in beyin ölümü gerçekleşmiştir. Hikaye sonrasında 1778 tarihine geri dönüp benzer bir hikayenin başkarakteri olan James Stewart´ın öyküsüne odaklanır.
1950-1970 yılları arasında Bulgaristan’dan Türkiye’ye kaçan 3 Türk gencinin kaçış hikâyesi. Film, Zülkef Yeşilbahçe’nin Ata Topraklarından Ana Vatana Anılar isimli kitabından uyarlandı.
Deckard Shaw (Jason Statham) serinin önceki filminde ekip tarafından yaralanmış kardeşi Owen´ın intikamını almak için Dominic Torreto (Vin Diesel) ile arkadaşlarının peşine düşer. Torreto´ya yeni düşmanını etkisiz hale getirmek üzere işbirliği teklif eden devlet görevlisi Frank Petty (Kurt Russell), bu yardımın karşılığında ekipten genç bilgisayar kurdu Ramsey´i (Natalie Emmanuelle) bulmalarını istemiştir. Ramsey, herhangi birinin dünyanın neresinde olduğunu çok kısa sürede saptayabilecek program ´Tanrı´nın Gözü´nün mucididir. Kaliforniya´da başlayıp Kafkas dağlarına atlayan, oradan Abu Dabi´ye geçen ve Los Angeles sokaklarında sona eren, iki ´kötü´ye karşı bir grup ´iyi´nin mücadelesi müthiş bir tempoyla sürecektir...
1974 yılı yapımı, gerçek olaylara dayanan bu klasikleşmiş korku hikâyesi, türünde birçok filme öncülük etti ve hâlâ tüm zamanların en iyi korku filmleri arasında gösteriliyor. Tobe Hooper’ın filmi, içlerinden birinin çocukluk evini ziyarete giden 5 gencin, insan yiyen bir ailenin eline düşmesiyle yaşadığı dehşet verici kabusu anlatıyor.
Max Simkin günlerini kuşaklardır ailesine ait olan dükkânı işletmekle geçiren bir ayakkabı tamircisidir. Her zaman dükkânı terk edip dünyaya açılmanın, yeni yerler görmenin hayalini kurar; ancak tek yaptığı bu hayali gerçekleştiren insanların eskittiği ayakkabıları tamir etmektir. Max’in sıkıcı hayatı, dükkânın bodrumunda bulduğu baba yadigârı makinenin sihirli güçleri olduğunu fark ettiğinde sonsuza dek tamamen değişecektir.
Sovyetler Birliği’nde parapsikolojik olaylar üzerine incelemeler yapan ESP Laboratuvarlarından birinde çalışmakta olan Valeria, eski sevgilisi Nazım’ın daveti üzerine, “Cinli Nazife” olarak anılan Nazife Hanım ile ilgili araştırma yapmak üzere Türkiye’ye gelir. Kastamonu Azdavay’daki Nalbant Köyü’nde araştırmalarını sürdüren Valeria, hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur. Köylü, Nazife Hanım’ı felç geçirmiş, Nazım’ı ise delirmiş bir halde bulur.
Emre, Salih ve Duman isimli üç dost yetimhaneden kaçar ve yaptıkları yasa dışı işler nedeniyle tutuklanır. Aşırı iyi niyetli ve saf olan Emre yaptıkları bütün yasa ışı işleri mahkemede tek tek anlatınca üç kafadar birer yıl hapis cezasına çarptırılır. Üç kafadar hapisten çıktıktan sonra artık yasa dışı işler yapmayacaklarına söz verirler ama hayat umdukları gibi şekillenmez.
Dünyanın en sakar figüranı Mutlu, eşsiz bir senaryoya sahip olduğunu ve başrol oynayacak kadar yetenekli bir aktör olduğunu düşünmektedir. Setin altını üstüne getiren Mutlu ve ışık asistanlığı yapan Cempo, mesleklerinde en üste çıkmak için, kendi senaryolarını film çekmek istemektedirler. Bu plânlarını hayata geçirmek için, Mutlu’nun figüranlık yaptığı dizinin başrol oyuncusu Pelin Şafak’ı kendi projelerinde oynatmak istemektedirler.
Yaşı ilerlemiş rock yıldızı Danny Collins görünürde her şeye sahiptir. Yıllarca yorucu bir hayat sürmesi, başarısız ilişkiler, beste yapamamak ve her gece aynı şarkıları seslendirmek, zamanın çılgın rockçısında olumsuz etkilerini göstermeye başlamıştır. Çıkacağı son turnesini iptal eder ve New Jersey’nin küçük bir kasabasında bir otele yerleşerek, müziğe olan sevgisini ve yıldızlık yolunda ihmal ettiği ailesini yeniden keşfetmeye çalışır.
İsmail, yazdığı bir kitaptan dolayı 12 Eylül 1980 döneminde cezaevine düşer. Karısı Nimet hamiledir ve iki çocuğuyla kimsesiz kalmıştır. Üç sene sonra kocasının ölümü onu iyice yalnızlaştırır. Üç çocuğunu büyütür ve okutur. Avukat olan büyük oğlu Ahmet babasının haksız yere yattığını ve hiçbir suçu olmadığını söyleyerek dava açıp babasının günlüğünü alır ve iade-i itibar davası açar. Ahmet’in yarınını bu dava belirleyecektir.
Hırslı emlâk danışmanı Leigh, lanetli olduğu söylenen bir evin satışını üstlenir. Kontrol için eve geldiğinde ev sahibinin gizemli bir şekilde ortadan kaybolan kızı Hannah’yı gördüğüne emindir. Leigh şüphesini kız kardeşi Vera ile de paylaşarak farkında olmadan onu da tüyler ürperten bu lanetin içine çekecek, kayıp kız artık ikisi için de ölümcül sırlar taşıyan korkutucu bir kâbusun başlangıcı olacaktır.
Kendi halkı tarafından kovalanan ve dünyamıza gelen sevimli ziyaretçi Of, yolculuk sırasında maceracı Lüle ile beklenmedik güzel bir arkadaşlık kurar. Beraber bir dizi komik maceradan sonra Of farklı olmanın ve hatalar yapmanın insanlığın bir parçası olduğunu anlar. Birlikte “Evim” kelimesinin anlamını keşfederler. Tim Johnson, Evim’i “kıyamet sonrası, uzaylı istilası sırasındaki dostluk komedisi yolculuğu animasyonu” olarak tanımlıyor.
SİYAD üyesi deneyimli kalemler vizyonu 5 üzerinden notluyor... Yıldızlı Pekiyi, her hafta sizinle!
Sylvester Stallone'nin rol almadığı yeni Rocky filmi "I Play Rocky"den yeni fragman geldi. 26 Kasım 2026 tarihinde Türkiye sinemalarında gösterilecek filmi Peter Farrelly yönetti. I Play Rocky" filminde başrolü Anthony Ippolito üstleniyor.
Sinema tarihinde bugün neler yaşandı? İşte tarihin sayfalarından birkaç önemli not:
Ata Demirer’in senarosunu yazdığı ve başrolünü üstlendiği Pervaneler adlı filmin çekimlerine 28 Eylül 2026'da başlanacak. BKM yapımı Pervaneler'in yönetmenliğini Hakan Algül yönetecek ve oyuncu kadrosunda Ata Demirer'den başka...
Uzun süredir işsiz olan ve ailesini geçindirmek için çabalayan Armin, umutsuzca şartları zorlamaktadır. Bu arada eşi Jasmina hamiledir ve oğlu Edin de okulda davranış bozuklukları sergilemektedir.
Baba Zula’nın filme yazdığı müzikleri yeterli bulmayan Derviş Zaim, Şenol Filiz-Birol Yayla ikilisinin Bab-ı Esrar albümünden de parçalar alıyor. Hatta bu parçaların sayısı Baba Zula’nınkileri aşıyor. Filiz ile Yayla, istemleri dışında işin içine giriyor açıkçası. 1995 tarihli ikinci albümleri Bab-ı Esrar’daki şarkıların bir bölümünün Tabutta Rövaşata filminde kullanılması albümün tanıtımına önemli katkıda bulunuyor aslında. Özellikle Bab-ı Esrar parçası çok dikkat çekiyor, filmle özdeşleşiyor.
Haftanın filmleriyle ilgili sinema eleştirmenleri köşelerinde neler yazdı; nelere dikkat çekti. İşte eleştirilerden özet bölümler: