Avustralyalı bir fotoğrafçı olan Clare, Almanya’daki Sovyet mimarisini fotoğraflayıp bir kitap yayınlamak için Berlin’e gelir. İngilizce öğretmeni olan Andi ile tanışır. Aralarındaki çekim onları hızlıca tutku dolu bir geceye ve Clare için endişe dolu bir güne götürür. Andi, Claire’i daha önceki kurbanlarını da götürdüğü eve hapseder ve onu, iki sevgili gibi yaşamaya zorlar. Sıkışıp tutsak kaldığı evdeki Clare’in tek umudu, dışarıdan gelecek bir yardımdır.
Korkunç terör eyleminden hemen sonra komiser Tommy, hayatta kalanlar ile birlikte bir sonraki olası patlamayı önlemek için zamanla yarışa girer. Özel Ajan Richard, Emniyet Müdürü Ed, Çavuş Jeffrey ve hemşire Carol ile birlikte Tommy, emniyet teşkilatının tarihindeki gördüğü en karmaşık insan avı için, arkalarında Boston halkının gücü ile kararlı bir operasyon başlatır.
Rabih, Lübnan’nın küçük bir köyünde yaşayan genç bir müzisyendir. Müzik grubuyla beraber Avrupa turnesine çıkmak için pasaport başvurusu yapan Rabih, kimliğinin sahte olduğunu öğrenmesiyle yıkılır. 24 yaşındaki genç adam, hayatı boyunca bildiği tüm gerçekleri sorgulamaya başlar. Gerçeğin peşine düşünce de; annesi, kimliği, ailesi ve hatta ülkesi ile ilgili bildiği her şeyin kocaman bir yalan olduğunu öğrenir.
Annesiyle babası hayatlarını kaybedince dayısıyla yengesi altı yaşındaki Frida´yı taşradaki evlerine, yanlarına alırlar. Annesinin hasretini içinden atamayan Frida gecelerini dua ederek, gündüzlerini ise yeni ailesinde kendine bir yer edinmeye çalışarak geçirir.
Üniversitede psikoloji bölümünde tahsil gören bir grup öğrencinin, hocaları tarafından doğa üstü varlıkların etkileri altındaki köy halkını ziyarete götürülmeleriyle başlayan korku ve macera dolu bir hikâye.
Çocuklarla araları iyi olmayan modacı iki arkadaş, güney sahillerindeki defilelerine yetişmenin derdindeyken bir yanlışlık sonucu ellerinde kalan 8 aylık sevimli bir bebek sayesinde aile olmayı tadacaklardır. Bu talihli buluşmanın üzerindeki kara bulut ise bebeğin annesinin peşindeki kocasıdır. Kocası, mafya babası için çalışan biridir. Mafya babasının istediği şey ise kadının kaçarken bebeğin eşyaları için aldığı çantadaki yüklü miktardaki paradır.
Yaramaz bir şehir tavşanı olan Max, tatilini etrafı zeki tilkilerle çevirili bir okulda geçirmek zorunda kalır. Bu okulun öğrencileri sihirli tavşanlardır. Max sihirli yumurtaları çalmaya çalışan tilkilere karşı, güzel tavşan Emmy’nin ve gizemli öğretmen Madam Hermione’nin yardımıyla hem yumurtaların büyüsünü, hem de gerçekten nereye ait olduğunu öğrenecek.
Artan endüstrileşmeyle birlikte fabrikaların arasında sıkışıp kalmış bir tarla... Ve bu tarlada, büyük maddi sorunlarına rağmen geleneksel yöntemlerde direnip hayata tutunmaya çalışan göçmen bir aile... Bu duruma rağmen en küçük oğul İbrahim, farklı bir geleceğin hayalini kurmaktadır ve kendi kaderini belirleme konusunda kararlıdır. Bölgenin bu acımasız sistemine ek olarak feodal aile yapısının getirdiği baskının da boyunduruğu altındadır. Oysa bir hayali gerçeğe dönüştürmek o kadar da kolay değildir. Eylemleri hem kendisi hem de ailesi için beklenmeyen sonuçlar doğuracaktır.
Ülkenin eşiğinde bir şehir. Şehrin eşiğinde bir yol. Yolun eşiğinde altlı üstlü yaşanan iki katlı bir ev. Bu evde yaşayan, kimi zaman deliliğin eşiğinde, kimi zaman bu eşiği geçmiş iki ayrı kuşakla karşı karşıyayız. Bu iki ayrı kuşağa ait, birbirinin aynası olan iki kadın ve bu iki kadının, birbirinin aynası olan hikayeleri.
Duvar: Sniper, aralarında dağılmaya başlayan bir duvar dışında bir şey olmayan ve Iraklı bir keskin nişancı tarafından kapana kısılan iki askerin psikolojik gerilim hikâyesidir. Onların kavgası, nişancılık olduğu kadar, irade ve zeka savaşı haline gelir.
Thor ve Christian, İzlanda’da gözlerden ırak bir balıkçı kasabasında yaşamaktadırlar. Thor, bir kızın kalbini kazanmaya çalışırken, Christian, en yakın arkadaşına karşı yeni duygular beslemeye başladığını keşfeder. Bu karmaşık yazı takip eden, İzlanda’nın zorlu kış şartlarında doğanın hükümleri yeniden geçerli hale gelir ve ikili için oyun alanlarını terk edip, yetişkinliğe adım atmanın zamanı gelir.
Yepyeni arabaların yarıştığı bir yarışmada efsane araba Lightning McQueen, geçirdiği büyük kazadan dolayı sevdiği yarış sporundan uzaklaşmıştır. Yarışa geri dönmek için, yeni bir araba tamircisi Cruz Ramirez’in kendi planına ve Hudson Hornet’in ilhamına ihtiyacı olacaktır. Ve böylece kendisinin yok olmadığını ispat edecek ve Piston Kupası Yarışması’na geri dönebilecektir.
İlk filmde dünyaya gelen bebeğin annesi olan Duygu, olanlara dayanamayarak intihar ediyor. Duygu’nun kardeşi olan Öznur çok hızlı ve aykırı bir gençlik dönemi yaşayan, daha sonra şeytani güçlerin etkisinde kalarak akli dengesi bozulan genç bir kız. Ablasıyla aynı şeyleri yaşıyor ama sonları aynı olmayacak.
Komedi filmi İstanbul´un güzide semtlerinden biri olan Hacıhüsrev´de yaşayan 3 elit sinyalciyi ve İsa´nın son akşam yemeği tablosunu bir araya getiriyor.
İstanbul´un sokaklarında her gün yüz binlerce kedi özgürce dolaşıyor. Binlerce senedir kediler insanların hayatlarına girip çıkarak, bu şehrin zengin yapısının önemli bir parçası haline geldi. Sahip tanımayan bu kediler İstanbul´da vahşi ve evcil hayat arasında bir çizgide yaşıyor ve evlat edinmeye karar verdikleri insanların hayatına neşe ve bir amaç hissi getiriyor. İstanbul´da kediler insanlara birer ayna oluyor ve onlara, hayatlarını akla gelmeyecek şekillerde değerlendirme fırsatı sunuyor.
Acımasız bir çölün derinliklerindeki bir lahitte güvenli bir şekilde gömülü olduğu düşünülen, hayatı haksız bir şekilde elinden alınmış olan antik prenses günümüze uyanır ve yüzyıldır büyüyen kötülüklerini ve insan algısına meydan okuyan korkutucu dehşetini de yanında getirir.
Louis Drax kaza yapmaya çok meyillidir. Sadece küçük kazalar değil. Büyük, korkunç ve ölüm tehlikesi yüksek kazalar. Aslına bakılırsa yaşadığı sekiz yılda sekiz büyük ölüm tehlikesi atlatmıştır. Ezilmiş, zehirlenmiş, elektrik akımına kapılmış, donmuş, kırılmış ve boğulmuştur. Ancak gizemli bir nedenle hepsinden canlı çıkmayı başarır. Ne ailesi ne de psikiyatristi, Louis´nin gizemini gün yüzüne çıkaramaz.
Elena, Yunanistan’da iş bulamadığı için Almanya’ya taşınan genç ve eğitimli bir kadındır. İstediği bir işe giremediği gibi hamile olduğunu öğrenmesiyle hayatı daha da içinden çıkılmaz hale gelir. Tessa ise Almanya’da yaşayan 30’lu yaşlarında iyi bir anne, eş ve iş kadınıdır. Bebeğine bakıcı ararken Elena ile yolları kesişir. Farklı ülkelerden ve geçmişlerden gelen bu iki kadının mutlu olmak gibi ortak bir hayalleri vardır.
Yeni Cennet adlı kurtarılmış bölgedeki evi ve ailesi vampirler tarafından yok edilen Martin, tek başına intikam peşine düşer. Bu zorlu savaşı kazanabilmesi için tek çaresi, eski akıl hocası ve efsanevi vampir avcısı Mister´ı bulmaktır. Martin, bunun için salgından dolayı giderek çürümekte olan Amerika´nın en tehlikeli bölgelerinde bir maceraya atılır.
Cody, Tavuk Joe ve Lani hayatlarının en efsane macerasına atılıyor! Sörf dünyasının en çılgın rüya takımı Hang Five ile beraber, gezegenin dillere destan sörf mekanına yelken açan Cody ve arkadaşları, yolculuklarında birbirinden çılgın maceralar yaşayacak ve ekip çalışmasının ve arkadaşlığının değerini öğrenecekler.
SİYAD üyesi deneyimli kalemler vizyonu 5 üzerinden notluyor... Yıldızlı Pekiyi, her hafta sizinle!
Michael Jackson’ın hayatını konu alan “Michael” filminin tanıtımı yayınlandı. Antoine Fuqua’nın yönettiği filmde, ünlü şarkıcıya yeğeni Jaafar Jackson canlandırıyor. Michael Jackson’ın müziğe adım atışından popun kralı olmasına kadar uzanan kariyerini konu alan filmin kadrosunda Miles Teller, Colman Domingo, Nia Long ve Kendrick Sampson gibi isimler yer alıyor. “Michael”, 24 Nisan 2026 tarihinde sinemalarda gösterime girecek.
Sinema tarihinde bugün neler yaşandı? İşte tarihin sayfalarından birkaç önemli not:
Birsen Altuntaş'ın haberine göre Burçak Çerezcioğlu’nun 1997 tarihli “Mavi Saçlı Kız” kitabı sinemaya uyarlanıyor. Yapımcılığını Zamkinos Film’in üstlendiği filmde Engin Günaydın başrolü üstlenecek. Filmin senaryosu “Yarına Tek Bilet” ve “Silsile” gibi başarılı yapımların yazarı ve “10 Bin Adım”, “Yılbaşı Gecesi”, “Gönül” gibi yapımların yapımcısı Faruk Özerten‘in imzasını taşıyor.
Dünyaları çürümekteyken bir 'Başbüyücü', karanlık bir tarafı olan zor durumdaki prense kötülüğün kaynağını bulma ve sevdikleri kadınları kurtarma yolculuğunda rehberlik eder.
Amerikan müzik dergisi Ultimate Classic Rock, punk dünyasına dalıp 60'ların sonuyla 70'ler müzik dünyasının en güçlü akımlarından punkın en ünlü aktörlerini inceledi ve 30 şarkılık bir liste hazırladı. Sex Pistols, Clash ile Ramones'ten Green Day ile Blink-182 gruplarına uzanan zaman diliminden şu şarkılar öne çıktı:
Haftanın filmleriyle ilgili sinema eleştirmenleri köşelerinde neler yazdı; nelere dikkat çekti. İşte eleştirilerden özet bölümler: