Sinema Haberleri

VENEDİK'TE ALTIN ARSLAN 'FATHER MOTHER SISTER BROTHER'A GİTTİ

07 Eylül 2025 Pazar 16:29

82. Venedik Film Festivali'nde en iyi filme verilen büyük ödül Altın Arslan'ı Jim Jarmusch’un yönettiği “Father Mother Sister Brother” kazandı. Adam DriverVicky Krieps ile Cate Blanchett’in başrolleri paylaştığı film, yetişkin çocuklar ile ebeveynleri arasındaki ilişkileri üç farklı hikâyede ele alıyor. 

Festivalde günlerdir konuşulan, Kaouther Ben Hania’nın yönettiği Gazze'yi anlatan 'The Voice of Hind Rajab' ise Gümüş Arslan'ı aldı. 2024’te Gazze’de vurulan bir aracın içinde mahsur kalan 6 yaşındaki bir kız çocuğunun yardım çağrılarını gerçek ses kayıtlarıyla yansıtan film, fesivalde 22 dakika ayakta alkışlandı.

Çinli oyuncu Xin ZhileiCai Shangjun’un Guangzhou’da yaşanan aşk üçgenini anlattığı “The Sun Rises on Us All” filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. İtalyan oyuncu Toni Servillo ise Paolo Sorrentino’nun politik dramı “La Grazia”daki başkan rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

En İyi Yönetmen ödülü, Mark Kerr’in hayatını anlatan MMA biyografisi “The Smashing Machine” ile Benny Safdie’ye gitti. Fransız yönetmenler Valérie Donzelli ve Gilles Marchand, serbest çalışma ekonomisini odağına alan dramaları “At Work” ile En İyi Senaryo ödülünü aldı.

Özel Jüri Ödülü ise Gianfranco Rosi’ye, Napoli’nin görkemini ve karmaşasını belgesel estetiğiyle anlattığı “Below the Clouds” filmiyle verildi. 

 



Diğer Haberler