Sinema Haberleri

VENEDİK´E TÜRK ´ABLUKA´SI

02 Eylül 2015 Çarşamba 09:40

72. Venedik Film Festivali, bugün Everest filminin gösterimiyle açılıyor. Bu yıl Venedik’e adeta Türk Sineması damgasını vuruyor. Emin Alper’in ikinci filmi ‘Abluka’, festivalde büyük ödül Altın Aslan için yarışıyor. Ana yarışmayı değerlendirecek Alfonso Cuaron başkanlığındaki jüride Nuri Bilge Ceylan da var.
Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi’ne odaklanan İngiliz yapımı Grant Gee’nin yönettiği belgesel ‘Hatıraların Masumiyeti’ ise festivalin Venedik Günleri bölümünde gösterilecek ve Nobel ödüllü Pamuk’un dünyasını sinema dünyasıyla buluşturacak.
Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’sındaki doktor rolüyle tanınan Muhammet Uzuner ise festivalin Uluslararası Film Eleştirmenler Haftası bölümünde gösterilecek İngiliz yapımı ‘Light Years’ın başrolünü müzisyen Beth Orton’la paylaşıyor.
Uluslararası Film Eleştirmenler Haftası’nda gösterilecek diğer bir film, Senem Tüzen’in yönettiği ‘ Ana Yurdu’. Tüzen’in ilk filmi, En İyi İlk Film Ödülü anlamına gelen Geleceğin Aslanı’na aday. Venedik’te Türkiye’nin sadece bugünü değil, geçmişini de temsil buluyor.
Yılmaz Güney’in en ünlü filmlerinden ‘Umut’ restore edilmiş kopyasıyla Klasikler bölümünde izleyici karşısına çıkacak. Festival, 12 Eylül’de düzenlenecek ödül töreniyle son bulacak.
72. Venedik Film Festivali´nde Emin Alper´in "Abluka"sının yanı sıra Laurie Anderson´un "Heart of a dog", Sue Brooks´un "Looking for grace", Marco Bellocchio´nun "Sangue del mio Sangue", Drake Doremus´un "Equals", Atom Egoyan´ın "Remember", Cary Fukunga´nın "Beasts of no nation", Giuseppe M. Gaudino´nun "Per Amor Vostro", Xavier Giannoli´nin "Marguerite", Amos Gitai´nin "Rabin, The Last Day", Luca Guadagnino´nun "A Bigger Splash", Oliver Hermanus´un "The Endless River", Tom Hooper´ın "The Danish Girl", Charlie Kaufman ile Duke Johnson´ın "Anomalisa", Zhao Liang´ın "Behemoth", Piero Messina´nın "L´Attesa", Jerzy Skolimowski´nin "11 Minutes", Aleksandr Sokurov´un "Francofonia", Pablo Trapero´nun "El Clan", Lorenzo Vigas´ın "Desde Alla" ve Christian Vincent´in "L´Hermine" filmi büyük "Altın Aslan" için yarışacak.



Diğer Haberler