Sinema Haberleri

ŞENER KÖKKAYA YAŞAMINI YİTİRDİ

20 Temmuz 2024 Cumartesi 18:24

Ankara Sanat Tiyatrosu'nun değerli oyuncusu, bir çok TV dizisi ve filmde rol almış Şener Kökkaya 82 yaşında yaşamını yitirdi. Acı haberi Zafer Algöz duyurdu: "Sevgili oyuncu dostumuz Şener Kökkaya da veda etti. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun".
Oyunculuğa 1957 yılında Eskişehir’de amatör tiyatro ile başlayan Şener Kökkaya, Eskişehir Oda Tiyatrosu ve Eskişehir Belediye Şehir Tiyatrosu’nda birçok oyunda rol aldı. Devlet Tiyatroları’nda konuk oyuncu olarak çalıştı. 
1966 yılında Pendik Tiyatrosu’nun kurucusu ve oyuncusu oldu. Bir yıl sonra girdiği Ankara Sanat Tiyatrosu’nda 1982 yılına kadar oyunculuk ve sahne amirliği görevlerinde bulundu. 1970’li yıllarda TRT’de haber saati öncesinde yayınlanan ve Savaş Yurttaş ile sunduğu "5 Dakika" programına geniş kitlelerce tanındı. 
Hamdi Ortadirek başlıklı müzikli orta oyununda Erol Demiröz, Savaş Yurttaş, Selçuk Uluergüven ve Akrep Nalan ile aynı sahneyi paylaştı. Üç yıl Ankara Sanat Evi’nde yönetmenlik ve oyunculuk yapan sanatçı, 1986’da sağlık nedeniyle İzmir’e yerleşerek İzmir Sanat Tiyatrosu’nu kurdu. 
Şiir ve oyun senaryoları da yazan sanatçı, oyunculuğunu tiyatro ile sınırlamayıp kamera karşısına geçerek sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Denizli Belediyesi Konservatuvarı’nda 2 yıl oyunculuk dersi veren Şener Kökkaya, Ankara Ekin Tiyatrosu’nun ardından Adana Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı. Oyuncu, ’Organize İşler’, ’Vizontele’, 'Vizontele Tuuba’, Eyyvah Eyvah 3 gibi filmlerde de rol almıştı.



Diğer Haberler

25 YIL ÖNCE GÖÇÜP GİTTİ BİR SABAH VAKTİ
25 YIL ÖNCE GÖÇÜP GİTTİ BİR SABAH VAKTİ
03 Temmuz 2025 Perşembe 13:47

YÜCEL ERTEN GÖZALTINA ALINDI
YÜCEL ERTEN GÖZALTINA ALINDI
01 Temmuz 2025 Salı 20:47

ADANA ALTIN KOZA İÇİN BAŞVURU ZAMANI
ADANA ALTIN KOZA İÇİN BAŞVURU ZAMANI
01 Temmuz 2025 Salı 13:54

RTÜK KANALLARA CEZA YAĞDIRDI
RTÜK KANALLARA CEZA YAĞDIRDI
26 Haziran 2025 Perşembe 19:22

KIM KARDASHIAN BİR KEZ DAHA BEYAZPERDEDE
KIM KARDASHIAN BİR KEZ DAHA BEYAZPERDEDE
26 Haziran 2025 Perşembe 08:12