Sinema Haberleri

MUSTANG 28 ŞUBAT´TA YENİDEN GÖSTERİMDE

24 Şubat 2016 Çarşamba 20:44

Fransa’nın Oscar adayı gösterdiği, Türkiyeli yönetmen Deniz Gamze Ergüven imzalı ´Mustang´ ´En İli Yabancı Film´ dalında son beş film arasına girmişti. 28 Şubat Pazar gecesi Los Angeles’ta gerçekleşecek ve ünlü oyuncu Chris Rock tarafından sunulacak Oscar Ödül Töreni öncesinde film, Türkiye´de tekrar vizyona giriyor.

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929 yılından beri verilmekte olan Oscar ödüllerinde, Türk bir yönetmenin imzasını taşıyan bir film ilk kez aday olma başarısını elde etti. Gösterime girdiği ABD’de de hem eleştirmenlerin, hem kamuoyunun hem de Hollywood’un önde gelen isimlerinin büyük beğenisini kazanan film, ödül için en iddialı filmler arasında görülüyor. Adaylığının açıklanmasından itibaren Marion Cotillard, M. Night Shyamalan, Darren Aronofsky, James Franco, Lena Dunham ve Reese Witherspoon gibi ünlü isimlerin yer aldığı birçok kişi sosyal medya hesaplarından filmle ilgili beğenilerini paylaştılar.

Marion Cotillard: “Bu film insan sevgisi, ışık ve sevgi dolu. Vahşi ve güçlü. Kadın oyuncuları da tüm oyuncu kadrosu da mükemmelliğe ulaşıyor. Yönetmen Deniz Gamze Ergüven bir ilham kaynağı! Ayrıca bu sene Oscar’a aday olan tek kadın uzun metraj kurmaca film yönetmeni. Görülmesi şart bir film.”

M. Night Shyamalan: “Yabancı film Oscar adayı Mustang’i yeni gördüm. Çok sevdim. Filmin tamamı gibi beş kadın oyuncusu da gerçekçi ve güzeldi. İlham verici.”

Darren Aronofsky: “Vay be! Mustang ne kadar da iyi.”

James Franco: “Bence senenin en iyi filmi Mustang!”

Lena Dunham: “Mustang bu güne kadar gördüğüm en kuvvetli filmlerden biri. Sinemaya yürümeyin, koşun! Lirik, radikal, muhteşem.”

Reese Witherspoon: “Mustang filminin En İyi Yabancı Film Oscar adaylığı için çok heyecanlıyım. Herkes gidip görsün. İnanılmaz bir film.”

Bir Karadeniz kasabasında büyükanneleriyle yaşayan, büyüme çağındaki 5 yetim kız kardeşin maruz kaldıkları toplumsal baskıya karşı kendi yöntemleriyle direnişlerini ve özgürlük arayışlarını masalsı bir tonla anlatan filmin başrollerinde Güneş Nezihe Şensoy, Doğa Zeynep Doğuşlu, Elit İşcan, Tuğba Sunguroğlu, İlayda Akdoğan, Nihal Koldaş ve Ayberk Pekcan yer alıyor.

Katıldığı tüm festivallerden ödüllerle dönen Deniz Gamze Ergüven’in yönettiği ´Mustang´ ilk olarak Cannes Film Festivali’nde Label Europa Cinemas ödülünü alırken, Saraybosna Film Festivali’nde aldığı En İyi Film ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerinin yanı sıra Chicago, Seville ve Valladolid Film Festivalleri’nden de Seyirci Ödüllerini kazandı. Son olarak Avrupa’nın Oscar’ları olarak nitelendirilen Avrupa Film Ödülleri’nde FIPRESCI tarafından verilen Keşif Ödülü’ne layık görüldü.



Diğer Haberler