Sinema Haberleri

KÜLTÜR BAKANLIĞI ´UÇAN SÜPÜRGE´YE DESTEĞİ KESTİ

12 Haziran 2018 Salı 09:15

Kültür Bakanlığı, 20 yıldır ödenek desteği verdiği Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nden ‘uygun görülmediği’ gerekçesiyle desteğini kesti. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdür Vekili Erkin Yılmaz imzalı yazıda şu ifadelere yer verildi:

“21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ adlı etkinliğe ilişkin destek talebiniz, Sinema Destekleme Komisyonu toplantı gündemine alınarak değerlendirilmiş olup, komisyonun 2018/3 sayılı kararı ile uygun bulunmamıştır.”

Uçan Süpürge karara tepki gösterdi: “Bu festival, bütün engellemelere, her türlü baskıya ve zorlamalara rağmen, 21 değil, 51 değil, 61 yıl devam edecektir. 20 yıldır desteklenen festival, 21. senesinde, festivalin son bulmasının ardından, üstelik, bakanlığın logoları, her yıl olduğu gibi, billboardlardan, el ilanlarına kadar bütün basılı ve görsel malzemelerde kullanıldıktan, festival ulusal ve uluslararası alanda bakanlığın desteğiyle yapılıyor göründükten sonra, neden uygun bulunmamış anlamak mümkün değil. Bakanlıktan gerekçeli karar talep ediyoruz.”

21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 10-17 Mayıs’ta düzenlenmişti. Festivalde 24 uluslararası, 6 ulusal seçki, 12 kısa film ve 16 belgesel olmak üzere 62 film gösterimi ve 8 mekânda 17 etkinlik gerçekleştirilmişti.



Diğer Haberler

ADANA ALTIN KOZA İÇİN BAŞVURU ZAMANI
ADANA ALTIN KOZA İÇİN BAŞVURU ZAMANI
01 Temmuz 2025 Salı 13:54

RTÜK KANALLARA CEZA YAĞDIRDI
RTÜK KANALLARA CEZA YAĞDIRDI
26 Haziran 2025 Perşembe 19:22

KIM KARDASHIAN BİR KEZ DAHA BEYAZPERDEDE
KIM KARDASHIAN BİR KEZ DAHA BEYAZPERDEDE
26 Haziran 2025 Perşembe 08:12

TOM CRUISE İLK OSCARINI KAZANDI
TOM CRUISE İLK OSCARINI KAZANDI
19 Haziran 2025 Perşembe 18:53