Sinema Haberleri

KOLPAÇİNO 3: MACERAYA DEVAM

12 Mart 2016 Cumartesi 15:53

Bunca yıldır sinemayı takip ediyoruz; Kolpaçino gibi çok sevilen, aynı derecede yerin dibine sokulan bir seriye rastlamadık diyebiliriz. Son derece sulu bulanların yanında Kolpaçinoların kendine özel öyle seyircisi var ki, seriye adeta ‘komedi kült’ü şeklinde yaklaşıyor. Ve şimdiden ilk filmdeki ruh çağırma seansı ile ikincideki ‘Apaçi Dansı’ sahneleri sosyal medya tarihine çentik atmış durumda mesela.
Aslında rakiplerine göre çok aşağılarda seyrediyor Kolpaçinolar’ın gişe serüveni; ama daha sonra DVD’ler ya da internet aracılığıyla bir şekilde vitrini düzeltiyorlar…
Sırayla gidelim; ‘3. Devre’ adı verilen serinin yeni filminin hemen başında ‘13+’ aldığını görüyoruz. Ardından, ‘Macera kaldığı yerden devam ediyor’, diyen bir cümle.
Ve Şafak Sezer gözüküyor beyazperdede. Daha kelime etmeden, parmağını oynatmadan salonda kahkaha patlıyor. Böyle bir fanatik seyirci söz konusu yani. Devamında da klasik karakterler beliriyor ve aynı ekibin aynı küfür, aynı esprileriyle akıp gidiyor Kolpaçino 3.
Tek farkla; bu kez ganyotçu bir parça daha öne çıkarılmış durumda. Bitirim kadroya ilave olarak ‘Başkan’ diye Erkan Petekkaya’nın canlandırdığı psikopat bir mafya babası da var öykünün merkezinde. Petekkaya, parasal olarak destek verdiği filmde, ekibin alışılmış jargonuna biraz acemi kalsa da durumu idare etmeyi başarıyor.
Bir not daha; Kolpaçino 3 aracılığıyla seriyle ilk kez tanışacakların işi zor; çünkü film baştan aşağı ilk iki filmdeki sahnelere, diyaloglara göndermelerle dolu. Filmdeki ‘kadınlar’a yaklaşım ise ‘Altın Bamyacılar’ için tam bir ‘maden’!
2011 tarihli ikinci film Kolpaçino Bomba’nın ardından üçüncü filmin adının Amsterdam olacağı söylenip durdu. O olmadı, ama bu yeni filmin son sahnelerinde öyle bir durum yaratılıyor ki, öykü Amsterdam’a bağlanıp kalıyor. Dördüncü film için Kolpaçino hayranlarının gözü aydın.
CUMHUR CANBAZOĞLU (arkapencere.com)



Diğer Haberler