Sinema Haberleri

KAZIM ÖZ, ´ZER´İ KESMEK YERİNE SAHNELERİ KARARTI

13 Nisan 2017 Perşembe 09:52

Yönetmen Kazım Öz, 36. İstanbul Film Festivali’nde prömiyeri yapılan yeni filmi ‘Zer’in Kültür Bakanlığı tarafından sansürlenen bölümleri kesmek yerine, o sahnelerde perdeyi kararttı.
Agos’ta yer alan habere göre, Öz’ün altıncı uzun metrajlı filmi ‘Zer’, bakanlıktan yapım desteği almıştı. Öz gösteril sonrası şunları söyledi: “Bu yaşananlar bir şeylerin habercisi gibi, sinemada karanlık bir dönem başlatılmak isteniyor. Bununla mücadele etmek zorundayız. Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen bir filmin yine aynı bakanlık tarafından sansürlenmesi iktidarın ihtiyaçları doğrultusunda nasıl ‘demokrat’ olduğunu da gösteriyor. Ben o kara sahnelerle bu sansür uygulamasını deşifre etmek istedim.”
Festivalin Ulusal ve Uluslararası Yarışma bölümünde yarışan ve yapımcılığını Koz Film’in yaptığı ‘Zer’, 1938’de Dersim katliamına tanıklık eden babaannesi Zarife’nin kendisine söylediği şarkının peşinden giden Jan’ın hikayesini anlatıyor.
Filmde, Nik Xhelilaj, Güler Ökten, Levent Özdilek, Füsun Demirel ve Tomris İncer gibi isimler yer alıyor. ‘Zer’, 21 Nisan’da ticari sinemalarda gösterime girecek.



Diğer Haberler