Sinema Haberleri

İSTANBUL FİLM FESTİVALİ´NDE EN İYİ FİLM ´SARI SICAK´

14 Nisan 2017 Cuma 22:54

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 36. İstanbul Film Festivali’nin ödülleri, Soho House İstanbul Big Room’da gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.
Başkanlığını Reha Erdem’in üstlendiği Altın Lale Uluslararası Yarışma Jürisi’nde yapımcı Katayoon Shahabi, yönetmenler Syllas Tzoumerkas ve Gabe Klinger ile sinema yazarı Boyd van Hoeij yer aldı.

Şakir Eczacıbaşı anısına verilen Uluslararası Yarışma Altın Lale Ödülü’ne bu yıl, João Pedro Rodrigues’in Ornitolog isimli filmi layık görüldü.
Uluslararası Altın Lale Yarışması Jüri Özel Ödülü, Carla Simón’un ’93 Yazı adlı filmine verdi.

Ulusal Altın Lale Yarışma Ödülleri

Ulusal Yarışma’da Altın Lale Ödülü için, yönetmenler Yağmur Taylan ve Durul Taylan´ın başkanlığında yazar Sema Kaygusuz, görüntü yönetmeni Emre Erkmen ve kurgucu Çiçek Kahraman karar verdi.

Ulusal Yarışma’da En İyi Film dalında Altın Lale Ödülü’ne Fikret Reyhan’ın Sarı Sıcak adlı filmi layık görüldü.

En İyi Yönetmen dalında Altın Lale, Tereddüt filmiyle Yeşim Ustaoğlu’na verildi.

Onat Kutlar anısına verilen Jüri Özel Ödülü’ne Bülent Öztürk’ün Mavi Sessizlik adlı filmi layık görüldü.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Tereddüt filmindeki rolüyle Ecem Uzun’un oldu.

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü Sarı Sıcak filmindeki rolüyle Aytaç Uşun kazandı.

En İyi Senaryo Ödülü’nü Mavi Sessizlik filmiyle Bülent Öztürk kazandı.

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü Sarı Sıcak filmiyle Marton Miklauzic kazandı.

En İyi Kurgu Ödülü’nü Sarı Sıcak filmiyle Ömer Günüvar ve Fikret Reyhan kazandı.

En İyi Özgün Müzik Ödülü Ödülü Tereddüt filmiyle Antoni Komasa-Lazarkiewicz’e verildi.



Ulusal Kısa Film Yarışması

Bu yıl 11 filmin yer aldığı Ulusal Kısa Film Yarışması jürisinde yönetmenler Vincent Dieutre, Gürcan Keltek, Ziya Demirel yer aldı.

En İyi Kısa Film Ödülü’nü Filiz Işık Bulut’un Zelal adlı filmi kazandı. Pınar Yorgancıoğlu’nun Nebile Hanım’ın Solucandeliği adlı filmi ise Mansiyon’a layık görüldü.


Ulusal Belgesel Yarışması

Ulusal Belgesel Yarışması jürisinde yönetmenler Ayşe Polat ile Lusin Dink ve gazeteci Erkan Aktuğ yer alıyor.

Ayşe Polat’ın açıkladığı En İyi Belgesel Ödülü Serdar Önal’ın yönettiği Derdo Ana ve Ceviz Ağacı filmine verildi.


Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü

İstanbul Film Festivali, 2013 yılında kaybettiğimiz yönetmen ve yapımcı Seyfi Teoman anısına bir ödül veriliyor. Festivalin Türkiye Sineması (Altın Lale Ulusal Yarışma, Yeni Türkiye Sineması) bölümlerinde yer alan Türkiye yapımı 13 ilk filmin aday olduğu Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü jürisinde yapımcı Çiğdem Mater, oyuncu Şebnem Bozoklu ve yapımcı Sinan Yabgu Ünal yer aldı.

Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü’nü kazanan Mavi Sessizlik filminin yönetmeni Bülent Öztürk, CMYLMZ Fikirsanat aracılığıyla verilen 30.000 TL para ödülünün de sahibi oldu.


FACE Avrupa Konseyi Sinema Ödülü

11 yıldır dünyada sadece İstanbul Film Festivali’nde verilen FACE Avrupa Konseyi Sinema Ödülü bu yıl da festivalin Sinemada İnsan Hakları bölümünde gösterilen filmlerden birine verildi.

FACE Jürisi’nde oyuncu ve yönetmen Derya Durmaz, Avrupa Konseyi Sözcü ve Basın Danışmanı Can Fişek, senarist ve yönetmen Jo Sol ve Eurimages fonu proje yöneticisi Susan Newman-Baudais yer aldı.

FACE Avrupa Konseyi Sinema Ödülü’nü Alain Gomis’in yönetmenliğini üstlendiği Félicité’yı layık gördü. Yönetmen Bülent Öztürk’ün Mavi Sessizlik adlı filmi ise Mansiyon’a layık görüldü.



FIPRESCI Uluslararası, Ulusal ve Ulusal Kısa Film Yarışma Ödülleri

Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu FIPRESCI jürisinde başkanlığı Almanya’dan Klaus Eder üstlendi. Ayrıca jüride İtalya’dan Alberto Castellano, İsrail’den Ofer Liebergall, Slovakya’dan Ladislav Volko ve Türkiye’den Abbas Bozkurt ve Evrim Kaya görev aldı.
FIPRESCI Ödüllerini Uluslararası Altın Lale Yarışması’nda Maysaloun Hamoud’un yönettiği Duvarlar Arasında, Ulusal Altın Lale Yarışması’nda Pelin Esmer’in yönettiği İşe Yarar Bir Şey ve Ulusal Kısa Film Yarışması’nda da Sinan Kesova’nın yönettiği Hinterland filmleri kazandı.



Diğer Haberler