İLYAS SALMAN'LI OY'UNA GELDİK FİLMİNE GÖSTERİM İZNİ VERİLMEDİ

Bugün gösterime girmesi beklenen, Kazım Öz'ün yönettiği Oy’una Geldik filmi Eser İşletme Belgesi alamadığı için vizyon göremedi. Konusu Ovacık’da geçen komedi filmi Oy’una Geldik'in yönetmeni Kazım Öz: Bu ülkede bir komedi filmini yasaklayarak bu ülkenin tarihine kara bir leke sürmeyin' dedi.
Konu ile ilgili basına açıklama yapmak isteyen film ekibi Beyoğlu Sineması’nın girişinde toplandı. Polisin açıklamanın İstiklal Caddesi üzerinde yapılmasına izin verilmemesi üzerine açıklama polisin önerisi ile Beyoğlu Sineması’nın pasajında düzenlendi.
Yönetmen Kazım Öz, şunları söyledi:
“Bugün 21 Şubat 2025, bu tarih bizim Oy’una Geldik filminin vizyona giriş tarihi. Aslında şu saatte yaklaşık 55 şehirde filmimiz vizyona girecekti. Maalesef film vizyona giremedi. Yaklaşık 45 gün önce Kültür Bakanlığı’na Eser İşletme Belgesi için başvurduk. Sonucu almak için iki günde bir aradık ancak film vizyona girmeden bir gün önce cevap aldık. Verdikleri cevap da Alt Kurul karar vermediği için film Üst Kurul’a sevk edilmiş. O da yetişmediği için bir hafta vizyonun ertelenmesi talep edildi bizden. Biz de izin almadan bu filmi vizyona sokamayacağımız için ertelemek zorunda kaldık. Biz sinemacıyız, sanatçıyız yaptığımız iş sinema. Umarım bu sorun çözülecek ve filmi hepiniz izleyeceksiniz. Bu ülkeye zarar vermediğini tersine bir katkı sunduğunu, içinde eleştiri barındırdığını, bir hoşgörü toplumunu anlatmaya çalıştığını, hicivle komedi ile mizahla anlattığını göreceksiniz. Sinema iyileştirir. Biz Kültür Bakanlığı’na şu çağrıda bulunuyoruz: Bu ülkede bir komedi filmini yasaklayarak bu ülkenin tarihine kara bir leke sürmeyin."
Filmin başrol oyuncusu İlyas Salman’ın ise engelle ilgili olarak şunları söyledi: “Şimdi dünyada saklanan düşününce kimseye faydası yoktur. Düşünceyi yasaklayanlar bilsinler ki bir gün adalet de onlara lazım olur.”