Sinema Haberleri

ERDOĞAN´A HAKARETE PARA CEZASI

03 Haziran 2015 Çarşamba 18:12

Milliyet Gazetesi´nde Damla Güler imzasıyla yayınlanan haberde Birgün Gazetesi´nde yayınlanan köşe yazısında, başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan oyuncu Barış Atay´ın, 7 bin 80 lira adli para cezasına çarptırıldığı bildirildi.
Barış Atay geçen yıl Birgün Gazetesi’nde yazdığı köşe yazısında Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada hazır bulunan Atay, basın mensubu olarak eleştirme hakkı olduğunu bunun da suç olmadığını düşündüğünü söyleyerek, “Bu durum artık iktidar için bir paranoyaya yurttaşlar içinse cadı avına dönüşme tehlikesi ile karşı karşıya. II. Abdülhamit dönemine ait belli yasaklamalarla karşı karşıya kalınacaktır. Kaldı ki adalet sisteminin bir ailenin özel mahkemesi gibi işlev görmesi beni rahatsız ediyor” dedi. Savunmaya karşı beyanları sorulan Erdoğan’ın avukatı Hatice Özay ise, sanık Atay’ın cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme Atay’ı suç tarihinde Erdoğan’a yönelik, “kamu görevlisine alenen hakaret etmek” suçundan toplam 7 bin 80 lira adli para cezasına çarptırdı. Cezayı ertelemeyen mahkeme, birleşen dava dosyasının şikayetçisi Yasin El Kadı ile ana dava dosyası şikayetçisi Bilal Erdoğan yönünden, hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle Atay’ın beraatine hükmetti.



Diğer Haberler