Sinema Haberleri

BERLİN FİLM FESTİVALİ BUGÜN BAŞLIYOR

11 Şubat 2016 Perşembe 20:23

66. Berlin Film Festivali, bu gece Potsdamer Platz´da Koen Kardeşler´in yeni filmi Hail, Caesar! ile açılıyor. Fazla sinemanın saat ynıyla ilgilendiği için medyadan hak ettiği ilgiyi göremeyen festival, bu yıl ünlü isimleri konuk ederek magazin dünyasına da göz kırpmaya çalışıyor.
Festival kapsamında Barış Kaya ile Soner Caner imzalı Rauf, "Generation Kplus" kategorisinde seçilen ilk Türk belgesel Genç Pehlivanlar, Ümit Köreken ve Nursen Çetin Köreken’in ilk uzun metrajlı sinema filmi Mavi Bisiklet, Aslı Özge´nin yeni filmi Ansızın ve Ahu Öztürk’ün ilk uzun metrajlı filmi Toz Bezi de Berlin´deseyircilerle buluşacak.
11-21 Şubat 2016 tarihlerinde düzenlenecek 66. Uluslararası Berlin Film Festivali´nin (Berlinale) jüri başkanı ise Meryl Streep. Jüride ayrıca Alman oyuncu Lars Eidinger, İngiliz oyuncu Clive Owen, İngiliz film eleştirmeni Nick James, Fransız fotoğrafçı Brigitte Lacombe, İtalyan oyuncu Alba Rohrwacher ile Polonyalı yönetmen Malgorzata Szumowska görev yapacak. Jüri, festivalde yarışacak 18 film arasından ödül alacak filmleri seçecek.
72 ülkeden toplamda 441 filmin gösterileceği festivalin yarışma bölümünde yarışacak filmler Bosna Hersek, Kanada, Danimarka, Fransa, Almanya, İran, İtalya, Hollanda, Filipinler, Polonya, Portekiz, Singapur, İsveç, İngiltere ve Amerika ülkelerinden seçildi. Festivalin Panorama bölümünde ise Rol Models seçkisi yer alacak. Bu yılın Altın Ayı ödüllerinin dağıtımının 30. yılı olması sebebiyle bir kutlama töreni de gerçekleşecek.




Diğer Haberler