Sinema Haberleri

BERLİN FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

09 Şubat 2017 Perşembe 15:36

67. Berlin Film Festivali Fransız yönetmen Etienne Comar´ın "Django" filminin gösterimiyle başladı. Berlinale’nin Kırmızı Halı’sında yürüyen konuklar arasında Fatih Akın, Sibel Kekilli, Can Dündar, Aylin Tezel ve Thomas Arslan da yer aldı. Berlin - Berlinale Etienne Comars’ın Django filmi ile yola çıktı.
Festivalde gösterilecek filmlerin 125 tanesi kadın üretimi olan eserler. Toplamda ise 74 Alman filmi var. Django’nun yanı sıra festivalde toplam 18 film Altın Ayı için yarışacak. Alman yönetmen Thomas Arslan’ın “Helle Nächte” (Aydınlık Geceler), Fin yönetmen Aki Kaurismäki’nin “Toivon tuolla puolen” (Umudun Öbür Yüzü), Alman yönetmen Volker Schlöndorff’un “Rückkehr nach Montauk” (Montauk’a Dönüş), Sally Potter’ın “The Party” (Parti) Altın Ayı için mücadele eden filmler arasında dikkat çeken yapımlar.
Bu bölümde yarışma dışı olarak ise Danny Boyle’ın yönetmenliğini yaptığı Trainspotting filminin ikincisi “T2 Trainspotting,” James Mangold yönetmenliğinde X-Men serisinin son filmi “Logan” gibi filmler yer alıyor.

Uluslararası juri’nin başkanlığını bu sene yönetmen ve senarist Paul Verhoeven üstleniyor. Diğer Juri üyeleri Dora Bouchoucha Fourati (Tunus), Olafur Eliasson (İzlanda), Maggie Gyllenhaal (ABD), Julia Jentsch (Almanya), Diego Luna (Meksika) ve Wang Quan´an (Çin).

Festivale katılan Richard Gere dün festival açılışı öncesi Angela Merkel ile görüştü. Festivale bu sene de her sene olduğu gibi yine büyük yıldızlar katılıyorlar. Richard Gere yanı sıra Penelope Cruz, Catherine Deneveu, Ethan Hawke, Cillian Murphy ve Robert Pattinson, Cécile de France, Sienna Miller, Kristin Scott Thomas, Geoffrey Rush, Hugh Jackman, Nina Hoss, Moritz Bleibtreu, August Diehl, Bruno Ganz ve Hanna Schygulla bunlar arasında yer alan kimi isimler.

Berlinale John Hurt’u unutmuyor. 1990’dan itibaren Berlinale’de 12 filmi ile yer alan ve çok kısa bir süre önce ölen büyük oyuncu John Hurt festivalde filmleriyle özel bir bölümde anılacak. 43 ülkeden 51 filmin yer aldığı Panaroma bölümünde Türkiye´den Ceylan Özgün Özçelik´in ilk yönetmenlik denemesi “Kaygı” gösterilecek.
Festivalde Altın Ayı için yarışacak filmler:

"Rückkehr nach Montauk" Volker Schlöndorff (Almanya), Nina Hoss, Stellan Skarsgård, Susanne Wolff

"Helle Nächte" von Thomas Arslan (Almanya) Georg Friedrich, Tristan Göbel, Marie Leuenberger

"Beuys" Andres Veiel (Almanya)

"Wilde Maus" Josef Hader (Avusturya) Josef Hader, Pia Hierzegger, Georg Friedrich, Denis Moschitto

"Django" Etienne Comar (Fransa)Reda Kateb, Cécile de France

"The Party" Sally Potter (İngiltere), Patricia Clarkson, Bruno Ganz, Cillian Murphy, Kristin Scott Thomas, Timothy Spall

"The Dinner" Oren Moverman (İsrail/ABD), Richard Gere, Laura Linney, Steve Coogan, Rebecca Hall, Chloë Sevigny

"The Other Side of Hope" ("Toivon tuolla puolen") Aki Kaurismäki (Finlandiya)

"Félicité" Alain Gomis (Fransa)

"Pokot" Agnieszka Holland (Polonya)

"On the Beach at Night Alone" ("Bamui haebyun-eoseo honja") Hong Sang-soo (Güney Kore)

"Joaquim" Marcelo Gomes (Brezilya)

"Mr. Long" Hiroyuki Tanaka alias Sabu (Japonya)

"Ana, mon amour" Calin Peter Netzer (Romanya)

"Colo" Teresa Villaverde (Portekiz)

"On Body and Soul" ("Teströl és lélekröl") Ildiko Enyedi (Macaristan)

"Una Mujer Fantástica" Sebastián Lelio (Şili)

"Einen schönen Tag noch" ("Hao ji le") Liu Jian (Çin)





19 Şusat´a dek sürecek festivalde Ceylan Özgün Özçelik´in yazıp yönettiği Kaygı filmi, dünya prömiyerini Panorama bölümünde yapıyor.







Diğer Haberler