Sinema Haberleri

ARKA PENCERE 6. YAŞINI KUTLADI

03 Şubat 2016 Çarşamba 23:18

327 haftadır arkapencere.com adresinde yayın yapan haftalık sinema dergisi Arka Pencere, 6. yaşgününü medya sponsoru olduğu “Hitchcock/Truffaut” belgeselinin özel gösterimiyle kutladı.
Tecrübeli film eleştirmenlerinin (Okan Arpaç, Burak Göral, Murat Özer, Burçin S. Yalçın, Bilgehan Aras) “Hitchcock sevmeyen sinemayı da sevmez!” felsefesi üzerine inşa ettikleri, dünya sinemasıın büyük üstadının görsel dünyasını yansıtarak oluşturduğu bu e-dergide, 327 hafta boyunca vizyona giren her filmin eleştirisi, okuyucularının film kültürünü geliştirici makaleleri, AŞKTAN DA ÜSTÜN 50 FİLM adlı kitap serisi ve her sene Türk sinemasının en fenalarına verdiği ALTIN KESTANE ödülleriyle giderek katlanarak artan bir ilgiyle takip edilmekte.

Arka Pencere dergisi, ülkemize Fabula Films’in dağıtımıyla gösterime girecek olan ve her sinefilin mutlaka izlemesi gereken bir film olduğunda her eleştirmenin hemfikir olduğu “Hitchcock/Truffaut” filmine medya sponsoru oldu.

Film, Arka Pencere dergisi ve Fabula Films işbirliğiyle 2 Şubat gecesi Soho House’da düzenlenen özel bir organizasyonla Türkiye’de ilk kez seyirci karşısına çıktı. Sinemayla ilgili herkesin mutlaka okuması gerektiğine inanılan ve dünya sinemasının önemli yönetmenlerinden François Truffaut’nun Alfred Hitchcock’la yaptığı, bir sinema yazını klasiği olan bu olağanüstü söyleşinin ve ve onun kitabının hikayesini ele alan, Martin Scorsese ve David Fincher gibi ünlü yönetmenlerin Hitchcock sinemasıyla kurdukları ilişkiyi anlattıkları Kent Jones yönetmenliğindeki belgesel film “Hitchcock/Truffaut”, duayen eleştirmenlerimizden Atilla Dorsay’ın da katılımıyla kültür-sanat dünyamızın önemli isimlerinin de katıldığı özel bir gösterimde izlendi.

Filmden önce Atilla Dorsay, 1972 yılındaki Cannes Film Festivali’nde, ünlü yönetmeni röportaj yapmaya nasıl ikna ettiğini kendine has esprili üslubuyla anlattı.

“Hitchcock/Truffaut” filmi Fabula Films’in dağıtımıyla önce nisan ayında İstanbul Film Festivali’nde sonra da mayıs ayında da ticari gösterime girecek...




Diğer Haberler