Sinema Haberleri

ARAM GÜLYÜZ YAŞAMINI YİTİRDİ

02 Eylül 2018 Pazar 00:50

Yönetmen, yapımcı ve senarist Aram Gülyüz, 87 yaşında hayata veda etti. Aram Gülyüz, 1931´de İstanbul´da dünyaya geldi. Metro Film´i 1958´de kurarak sinemaya adım atan Gülyüz, 1958´de Türk Alman ortak yapımı İstanbul Macerası filmine imza atarken, 1960´ta senaryosunu yazdığı "Sensiz Yıllar" ile yönetmenliğe başladı. Gülyüz kariyeri boyunca 28 filmin senaryosunu kaleme aldı. "Ayşecik" film serisi ile "Yasemince" ve "Tatlı Kaçıklar"ın da aralarında olduğu 200´e yakın sinema filmi ve dizinin yönetmenliğini üstlendi.

ARAM GÜLYÜZ KİMDİR?
1931 yılında İstanbul’da doğan Aram Gülyüz, EMİ Şirketi’nin Londra’daki temsilciliğinde dört yıl televizyon kursu gördükten sonra bir uçak şirketinde memur olarak çalıştı. Sinemaya 1958’de Metro Film’i kurarak, yapımcı olarak girdi. İlk olarak 1958 yılında Türk-Alman ortak yapımı olan “İstanbul Macerası” filmini yaptı.
1960’da senaryosunu yazdığı “Sensiz Yıllar” filmiyle yönetmenliğe başladı. 28 filmin senaryosunu yazdı. Türker İnanoğlu’nun yapımcısı olduğu komedi türü TV dizilerinin yönetmenliğini yaptı.Banu Alkan’ın baş rolünü oynadığı “Afrodit” filminin çekimi sırasında, yönetmeni Remzi Jöntürk trafik kazasında vefat edince, yönetmenliğini üstlenerek 1988´de bu filmi tamamladı.
Gülyüz son olarak 2014 yapımı Çılgın Kamp filmini yönetmişti.



Diğer Haberler

YÜCEL ERTEN GÖZALTINA ALINDI
YÜCEL ERTEN GÖZALTINA ALINDI
01 Temmuz 2025 Salı 20:47

ADANA ALTIN KOZA İÇİN BAŞVURU ZAMANI
ADANA ALTIN KOZA İÇİN BAŞVURU ZAMANI
01 Temmuz 2025 Salı 13:54

RTÜK KANALLARA CEZA YAĞDIRDI
RTÜK KANALLARA CEZA YAĞDIRDI
26 Haziran 2025 Perşembe 19:22

KIM KARDASHIAN BİR KEZ DAHA BEYAZPERDEDE
KIM KARDASHIAN BİR KEZ DAHA BEYAZPERDEDE
26 Haziran 2025 Perşembe 08:12