Sinema Haberleri

´EMEK SİNEMASI KARARINI UYGULAYIN ´

17 Ocak 2015 Cumartesi 20:03

İstanbul Taksim´de yüzlerce kişi, Emek Sineması´nı yıkan projeye verilen durdurma kararının uygulanmasını talep etti. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin açtığı dava sonucunda, İstanbul 9. Bölge İdare Mahkemesi Emek Sineması’nın yıkılarak yerine yapılan inşaat hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Şube, verilen kararın uygulanıp uygulanmadığını teftiş etmek için eylem yapılacağını duyurmuştu. Bir çağrı da "Emek Bizim" platformundan gelmiş ve yapılan çağrıda "Bu hala başlangıç" ifadeleri kullanılmıştı.
Beyoğlu’nun simgelerinden tarihi Emek Sineması için Taksim Meydanı’ndan başlayan yürüyüş Emek Sineması’na kadar sürdü. Eylemde, Birleşik Haziran Hareketi ve Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) da yer aldı.´Emek bizim İstanbul bizim’ sloganıyla yürüyenler, Emek Sineması’nın önüne geldiklerinde ‘Her yer Taksim, her yer direniş’ sloganıyla eylemlerine devam etti.
Emek Sineması önünde Mimarlar Odası adına Mücella Yapıcı Emek Sineması ile ilgili hukuki süreci anlatırken, basın açıklaması yönetmen Elif Refiğ tarafından okundu. Tarihi İnci Pastanesi´nin vatandaşlara dağıttığı profiterollerden sonra eylem son buldu.



Diğer Haberler