Müzik Haberleri

VANGELIS´TEN YENİ ALBÜM

03 Ekim 2016 Pazartesi 20:20

Tüm dünyada 23 Eylül’de yayınlanın Vangelis’in yeni albümü, Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) tarihte ilk kez bir kuyruklu yıldızın üzerine iniş yapmayı başardığı proje olan Rosetta Görevi’nden esinlenerek üretildi. Bu kaydın yayınlanması 12 yıllık görevin doruk noktasını kutluyor.
Bu albümü iTunes üzerinden satın almak için: http://apple.co/2diR9Xj
Proje, Vangelis’in büyük hayranı olan ESA astronotu André Kuipers’in Uluslararası Uzay İstasyonu’ndayken Vangelis’e ulaşmasıyla ortaya çıkmaya başlamış. Kuipers’in Uzay İstasyonu’ndan yapılan videolu görüşme sırasında deneyimlerini ve hikayelerini paylaşmasıyla Vangelis, Rosetta’yı yazmak için ilham aldı. Bu müzik ESA’da Rosetta Görevi’nin gerçekleşmesinde payı olan herkese adandı ve ek olarak ‘Rosetta Waltz’ şarkısı Vangelis’in görevde yer alan takıma karşı duyduğu takdir hissinin bir dışavurumu.

Rosetta, bir kuyruklu yıldızın yörüngesine girip üzerine iniş yapabilen ilk sonda. 2004’te kalkış yapan Rosetta’nın Comet 67P/Churyumov-Gerasimenko isimli kuyruklu yıldıza ulaşması 10 yıl aldı. 2014’te kuyruklu yıldıza ulaşmasının ardından onunla birlikte iki yıl uçan Rosetta güneş sisteminin içine girerek donmuş kuyrukluyıldızın Güneş’in sıcaklığı tarafından nasıl etkilendiğini yerinde gözlemledi.

İşte bu muhteşem albümün şarkı listesi ise şöyle:

01 - Origins (Arrival)
02 - Starstuff
03 - Infinitude
04 - Exo genesis
05 - Celestial whispers
06 - Albedo 0.06
07 - Sunlight
08 - Rosetta
09 - Philae´s descent
10 - Mission accomplie (Rosetta´s Waltz)
11 - Perihelion
12 - Elegy
13 - Return to the void



Diğer Haberler