Müzik Haberleri

TRT MÜZİK´TE YENİ YAYIN DÖNEMİ BAŞLIYOR

10 Ekim 2016 Pazartesi 10:42

TRT Müzik Kanalı 10 Ekim 2016 Pazartesi itibariyle yeni yayın dönemine giriyor. Her zevke, her kesime hitap eden müzik programlarına bu dönemde yenileri eklendi. Ayrıca bu yayın döneminde TRT Müzik Kanalı sürpriz yapacak ve izleyicilerini cazla buluşturacak.
Nostalji kuşakları, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gerçekleşen özgün yapımlar, müziğimize değer katmış kıymetli sanatçılar için özel hazırlanan anma programları ve müzik sektöründen haberlerin yer aldığı yapımlar kaliteli içerikleri ile devam ederken bunların yanı sıra birbirinden eğlenceli yepyeni programlar izleyicisi ile buluşacak.


İşte yeni dönem programlarından bazıları:

PAZARTESİ

SAAT 20.00’DE BOĞAZİÇİ’NDE ( CANLI)
TRT’nin usta ses ve saz sanatçıları, sevilen şarkılarla ve türkülerle Boğaziçi’nden seslenecek.

SAAT 21.00’DE HARMAN YERİ (CANLI)
TRT usta sanatçıları, TRT’nin genç sanatçıları ile buluşup türkülere bambaşka bir tat katacak. Şef Ömer Hayri Uzun yönetiminde TRT sanatçılarının gerçekleştireceği bu türkü şöleni her Pazartesi ekranlarda olacak.

SAAT 23.30’DA ÇAL SAZIM ÇAL
Türk Halk Müziği’nin sevilen eserlerini yepyeni düzenlemelerle sunacak “Çal Sazım Çal” programı tüm müzik tutkunlarını ekranlara bağlayacak. Türkiye’nin başarılı virtüözleri Hüseyin Akpınar’ın konuğu olacak.


SALI

SAAT 11.45 YILDIZLAR TOP 10
Ünlü sanatçıların severek dinledikleri şarkıların listesini sunan program “Yıldızılar Top 10” keyifli ve eğlenceli bir seyir vaat ediyor.

SAAT 17.15’TE BİR SOLİST TSM
Türk Sanat Müziği geçmişten günümüze aktarılsın, o eşsiz eserlerin nağmelerinde hatırlar yaşasın diye bir program hazırlandı. Bu programda unutulmaz eserler her hafta farklı bir TRT Sanatçısının sesinden ekrana gelecek.

SAAT 20.00’DE AŞKEFZA/ GÖNÜL BAĞI ( 15 GÜNDE BİR DÖNÜŞÜMLÜ YAYINLANACAKLAR) CANLI

Aşkefza:
İzmir’den müzik rüzgarları esiyor, keyifli bir Türk Sanat Müziği gecesi TRT Müzik izleyicilerini bekliyor.

Gönül Bağı:
Gönülden gönüle bağ kuran türküler Gönül Bağı”nda! Güzel İzmir’den yükselen türküler bu programda…


SAAT 21.00’DE GÖNÜL İLE DİL ARASINDA (CANLI)
Melihat Gülses TRT Müzik’te…

SAAT 22.30’DA BURHAN ÇAÇAN’LA BU GECE
Burhan Çaçan’ın hem sunuculuğunu yaptığı hem birbirinden güzel türkülere ses verdiği programı “Burhan Çaçan’la Bu Gece” yeni bölümleri ile ekranlarda olacak.

SAAT 23.30’DA GENÇ NEFES (CANLI)
TRT Müzik’in sevilen programı “Genç Nefes” yeni bölümleriyle izleyicisinin karşısında olacak. Programda yetenekli bir grup genç müzisyen, tasavvuf müziğinin güzel örneklerini icra ediyorlar.



ÇARŞAMBA

SAAT 20.00’DE MEŞK-İ MUHABBET (CANLI)
Anadolu’dan beslenen türküler geçmişten bugüne taşınıyor.

SAAT 21.00’DE YILDIZLAR ALTINDA (CANLI)
TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Ayşen Birgör sevilen şarkıları TRT Müzik izleyicileri için seslendirecek.

SAAT 22.15’TE AŞİNA
Muzaffer Ertürk’ün sunacağı “Aşina” programında şarkılara ve türkülere yer verilecek.

SAAT 23.30’DA ŞAHESERLER
Arşiv niteliği taşıyan bir program “Şaheserler” … Klasik Türk Müziği´nin sevilen eserleri TRT sanatçısı Vedat Kaptan Yurdakul’un şefliğinde ekranlara gelecek.



PERŞEMBE

SAAT 19.45’TE YARE SÖYLE/ SAZIN SÖZÜN DİYARI (CANLI)
On beş günde bir dönüşümlü olarak Erzurum’dan yayınlanacak “Yare Söyle” programı Nurullah Akçayır’lı sunumu ile gerçekleşirken, Diyarbakır’dan yayınlanacak “Sazın Sözün Diyarı” programını ise Sidenur Töre sunacak.

SAAT 23.30’DA CAZ KUŞAĞI
“23. İstanbul Caz Festivali” kapsamında gerçekleşen konserlerin yayınlanacağı programda, TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrasının konserleri de yer alacak.





CUMA

SAAT 13.15’TE BİR BESTEKAR DÖRT ESER
Müzik tarihimizde önemli bir yere sahip değerli bestecilere ve eserlerine yer veren “Bir Bestekar Dört Eser” yeni bölümleri ile ekranlarda olacak.

SAAT 19.45’TE MEMLEKET HAVALARI (CANLI)
Memleketin her köşesinde farklı avazlarla söylenen ve farklı duygulara seslenen türküler “Memleket Havalarında” buluşuyor. Yavuz Değirmenci’nin sunumuyla gerçekleşecek programda usta sesler, memleketin her köşesinden selam getirecek…


SAAT 21.00’DE AKŞAM SEFASI (CANLI)
Bir ekran klasiği haline gelen “Akşam Sefası” yine TRT Müzik yayın programında.




CUMARTESİ

SAAT 20.30’DA FASIL
İşte Cumartesi, İşte Fasıl! TRT’nin kıymetli saz ve ses sanatçılarından
oluşturulacak koro, zengin fasıl programını ekranlardan evlere taşıyacak. Bu kıymetli koroya Hasan Esen’in şefliğinde orkestra eşlik edecek.

SAAT 22.15’TE KAYDELERLE KARADENİZ (CANLI)
Karadeniz müziğinin eğlenceli ama bir o kadarda dokunaklı ezgileri bu programla ekranlara gelecek. TRT Sanatçısı Volkan Aslan’ın sunacağı program Kaydelerle Karadeniz, Karadeniz gibi hem kıpır kıpır hem duygu yüklü…



PAZAR

SAAT 11.30’DA GURBET ELDEN
Dünyanın farklı bölgelerine çalışmak için giden gurbetçilerin sesini duyuracak program “Gurbet Elden” yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın istek şarkılarını ve onların selamını ekranlara getirecek…

SAAT 13.15’TE GÖNÜLLER MECLİSİ
Sevilen siyaset adamlarının sohbetleri ile renk kattıkları, müzik konuştukları, zaman zaman şarkılar söyleyip, sevdikleri şarkıları paylaştıkları keyifli program “Gönüller Meclisi” Pazar günlerine tat katacak.

SAAT 14.00’TE MÜZİKLERARASI
Yalçın Çetinkaya’nın sunacağı “Müziklerarası” programında, Klasik Türk Müziği ve Klasik Batı Müziği ele alınacak ve farklı tarzlarda eserler müzik dostlarına ulaşacak.

SAAT 14.45’TE İLKKLİP. COM
Müzik yolculuğunun başındaki yorumcuların ilk klibini yapıp-yayınlayan “İlkklip.com” programı yayınına devam edecek.

SAAT 16.30’DA AŞMAK İÇİN MÜZİK
Engelli sanatçıların başarı hikayelerine yer veren “Aşmak İçin Müzik” programı yeni bölümlerinde de özel başarı hikayelerine yer vermeye davam edecek.

SAAT 23.30’DA SON MEKTUP
Gökhan Sezen, etkileyici sesi ile sevilen eserleri yorumlayacak. Türk Sanat Müziği tutkunları TRT Müzik’te buluşacak.



Diğer Haberler