Müzik Haberleri

LİVANELİ ´UNESCO´DAN İSTİFA ETTİ

29 Mayıs 2017 Pazartesi 14:11

Yaklaşık 20 yıldır UNESCO’nun iyi niyet elçiliği görevini yürüten Zülfü Livaneli, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Livaneli istifasına ‘kurumun, hükümet politikalarını eleştiremez konuma düşmesini’ gerekçe gösterdi. Livaneli, ´´Sur yok edilirken, İstanbul’da toplanmak ikiyüzlülüktür´´ dedi.
1996’dan beri Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür kurumu UNESCO için çalışan Livaneli istifasını, Genel Direktör Irina Bokova’ya gönderdiği bir mektupla bildirdi.
Mektubunda UNESCO’nun, yapısı gereği hükümetlerarası bir kuruluş olduğunu belirten Livaneli, insan hakları ihlalleri, düşünce ve basın özgürlüğüne vurulan darbelere dikkat çekti.

‘Temel ideallerle çelişki oluşturuyor’

Livaneli istifa mektubunda UNESCO’ya şöyle seslendi: “Bunlar karşısında susarak insanlık zirveleri yapmak ve soyut barış söylemlerinde bulunmak, UNESCO’nun temel idealleri ile çelişki oluşturuyor. Sur’daki tarih hazinesi yok edilirken İstanbul’da Dünya Kültür Mirasını Koruma konuşmaları yapmak iki yüzlülük anlamına geliyor.”

UNESCO İyiniyet Elçileri grubunda Forest Whitaker, Jean Michel Jarre, Pierre Cardin, Mihriban Aliyeva, Christian Amanpour, Herbie Hanckok, Grand Düşes Maria Theresa, Monaco Prensesi Caroline, Claudia Cardinale gibi isimler bulunuyor.



Diğer Haberler

NAZAN ÖNCEL'DEN ALTI BİN FİDAN
NAZAN ÖNCEL'DEN ALTI BİN FİDAN
13 Ağustos 2025 Çarşamba 10:49

SELİM SELÇUK YAŞAMINI YİTİRDİ
SELİM SELÇUK YAŞAMINI YİTİRDİ
12 Ağustos 2025 Salı 20:50

SAADET SUN YAŞAMINI YİTİRDİ
SAADET SUN YAŞAMINI YİTİRDİ
08 Ağustos 2025 Cuma 14:23

İLHAN İREM'İN VASİYETİ MAHKEME'DE!
İLHAN İREM'İN VASİYETİ MAHKEME'DE!
06 Ağustos 2025 Çarşamba 13:33

OZZY OSBOURNE NEDEN ÖLDÜ?
OZZY OSBOURNE NEDEN ÖLDÜ?
05 Ağustos 2025 Salı 22:20

SELÇUK ALAGÖZ YAŞAMINI YİTİRDİ
SELÇUK ALAGÖZ YAŞAMINI YİTİRDİ
05 Ağustos 2025 Salı 13:27