Müzik Haberleri

KRAMP´IN BAS GİTARİSTİ YAŞAMINI YİTİRDİ

18 Şubat 2017 Cumartesi 07:50

Türk rock müzik sahnesinin önemli gruplarından Kramp´ın bas gitaristi Nezih Onur dün İstanbul´da yaşamını yitirdi. 1957 İstanbul doğumlu Nezih Onur, müzik kariyeri boyunca bir çok grupta çaldı ve gitar eğitimi üzerine üç kitap yayınladı.

Arabeskin piyasayı ele geçirdiği, popun bile ortalıkta gözükmediği dönemde müzik dünyasına adım attı Kramp. Motörhead´e özenip ismi önce motordaki ana mil olan Krans koymuşlardı; ancak pek anlaşılmayınca Kramp´a dönüştürmüşlerdi.
Şubat 1984´te Nezih Onur (bas gitar, vokal), Doğan Sakin (gitar, vokal) ile İdris Tübcil´in (davul) Bakırköy´de kurduğu grup, iki yıl sonra ‘Onlarla´ adlı demo´yu yayınladı.
Hard rockta ısrar etmek marjinalliği peşinen kabuldü bu ülkede. Konserlerini, demolarını kendileri gibi inatçı bir kitleyle paylaşarak 90´ların ortasına kadar gelen Kramp ilk yasal kaseti kuruluşundan dokuz yıl sonra çıkarma olanağı buldu. Demolardaki parçaları daha iyi kayıt şartlarında Püf Püf albümünde bir araya getirmişlerdi. Ancak, şirketin özensizliğini öne sürüp 1996´da albümü bu kez Lan N´Oldu adıyla yeniden piyasaya sürdüler.
Türkçe söylemeleri, toplumsal eleştiriyi sürdürmeleri. sosyal olaylara tepkisiz kalmamaları en önemli kartlarıydı. Sular Yükseliyor adlı toplama albümü de parça veren Kramp´tan, 1998´de vokale katılan Ahmet Karaferya´nın katkısıyla İstanbul Sokakları albümü geldi.
Devamında Bursa, Ankara, İzmir gibi kentlerde konserler veren, Erkin Koray ile Cem karaca´yla turneler yapan Kramp, İstanbul´da da lokal çalışmalarını sürdürdü. Kramp 2011 sonunda müzik çalışmalarını durdurdu.




Diğer Haberler

ARMAĞAN ŞENOL YAŞAMINI YİTİRDİ
ARMAĞAN ŞENOL YAŞAMINI YİTİRDİ
29 Nisan 2024 Pazartesi 11:06

'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
24 Nisan 2024 Çarşamba 13:13

CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
20 Nisan 2024 Cumartesi 14:16

İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
20 Nisan 2024 Cumartesi 12:59