Müzik Haberleri

CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN ŞARKICIYA HAPİS CEZASI

17 Eylül 2019 Salı 19:49

Türk asıllı Alman şarkıcı Saide İnaç'a "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verildi. Edirne 6. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, İnaç, "Terör örgütüne üye olmak suçundan" hükümlü bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden avukatıyla birlikte katıldı.

Sanık İnaç, savunmasında, kendisi adına sahte birçok sosyal medya hesabı açıldığını ileri sürerek şu ifadeleri kullandı: "Bununla ilgili hukuki süreci başlattık. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Sayın Cumhurbaşkanına hakarete yönelik bir paylaşımım yok. Hakaret paylaşımı benim tarafımdan gerçekleştirilmiş değildir. Bir sanatçı olarak bırakın Cumhurbaşkanını, sıradan bir insana hakareti bile kendi kişiliğime aykırı görürüm. Bana ait olmayan bir paylaşım. Facebook sayfasının nasıl açıldığını dahi bilmem. Bana ait olsa çıkıp söylerdim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum."

Mahkeme, verdiği aranın ardından, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu sabit görerek, İnaç'ın 1 yıl 5 ay 15 gün hapis ile cezalandırılmasına hükmetti.
Mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasının ise geri bırakılmasına karar verdi.



Diğer Haberler

'DOĞA İÇİN ÇAL 17' YAYINDA
'DOĞA İÇİN ÇAL 17' YAYINDA
28 Eylül 2026 Pazartesi 17:33

CENGİZ COŞKUNER ENTÜBE EDİLDİ
CENGİZ COŞKUNER ENTÜBE EDİLDİ
28 Eylül 2026 Pazartesi 09:25

EN ÇOK DİNLENEN ŞARKILAR BELLİ OLDU
EN ÇOK DİNLENEN ŞARKILAR BELLİ OLDU
20 Eylül 2026 Pazar 10:41

4. ADALAR'DA CAZ FESTİVALİ 18-20 EYLÜL'DE
4. ADALAR'DA CAZ FESTİVALİ 18-20 EYLÜL'DE
14 Eylül 2026 Pazartesi 17:35

NEV ENTÜBE EDİLDİ
NEV ENTÜBE EDİLDİ
11 Eylül 2026 Cuma 14:28