AÇIK RADYO DAVASI DANIŞTAY'DA
T24.com.tr'nin haberine göre Açık Radyo ve hukuk ekibi, yaklaşık iki yıldır devam eden yargı sürecine dair gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmak üzere bir basın ve kamuoyu buluşması düzenledi. Basın toplantısında, sürecin yalnızca bir radyo kuruluşuna yönelik idari bir işlem değil; ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü ve hukuk devleti ilkeleri açısından kritik bir eşik olduğu vurgulandı.
“Açık Radyo’nun yayınları durmuş olsa da, daha da genişleyen bir ekiple internet üzerinde Apaçık Radyo çatısı altında ve her zamanki bağımsız yayıncılık ilkeleriyle yolumuza devam ediyoruz” denilen açıklamada, bağımsız ve özgür yayıncılık anlayışının dijital platformlarda yaşatıldığı belirtildi.
İlk derece ve istinaf mahkemelerinde davalar reddedildi, her iki dosya da 2026 yılı itibarıyla temyiz edilerek Danıştay incelemesine sunuldu.

.jpg?width=500&height=300)
.jpg?width=500&height=300)






.jpg)



.jpg)

(1)(1)(1).jpg)
.jpg)
(1991).jpg)


.jpg)