Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

12 EYLÜL 2014

11 Eylül 2014 Perşembe 20:31
Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

Vizyonda bu hafta (12 Eylül 2014)

Yeni hafta, sekiz yeni filmle merhaba diyor! Eski James Bond’lardan Pierce Brosnan’ı başrolde izleyeceğimiz casusluk gerilimi ‘The November Man / Hedefteki Adam’ ve dans tutkunu gençlere seslenen ‘Step Up: All In / Sokak Dansı 5: Rüya Takımı’, haftanın izleme şansı bulduğumuz filmleri. Basın gösterimine katılamadığımız haftanın diğer filmleri ise, iki yerli yapım, bir korku serisine dönüşen ‘Dabbe: Zehr-i Cin’ ve komedi ‘Stajyer Mafya’, Paris sokaklarında geçen korku-gerilim ‘As Above, So Below / Derin Kabus’, İspanya-ABD ortak yapımı olan ve başrolü Elijah Wood’un üstlendiği bir diğer gerilim ‘Open Windows / Açık Pencereler’, İsrail yapımı dram ‘Arabani’ ve Fransa’dan çıkagelen komedi ‘N’importe Qui / Kim Takar!’ İçinizde yaşayan, sinemadan çıkmış insanın elini sakın ha bırakmayın. Herkese iyi seyirler.

HEDEFTEKİ ADAM
Avustralyalı usta yönetmen Roger Donaldson imzalı aksiyon katkılı casusluk öyküsü, yetenekli yönetmenin eski filmlerini aratıyor. Eski bir CIA ajanı, kendini bir anda kişisel bir görevin içinde bulur. Rusya’nın da işin içinde olduğu ölümcül oyun, beklenmedik gelişmelerle, geçmişin gizlerini günümüze taşır. Casus filmi alt türünün tipik örneği, Bill Granger’ın ‘There Are No Spies’ adlı kitabından uyarlanmış. Başrolde, eski devrik Bond Pierce Brosnan yer alıyor. Danie Craig’li James Bond güzeli Ukraynalı aktris Olga Kurylenko, Will Patton ve genç aktör Luke Bracey, karizması hala yerinde olan Brosnan’a eşlik ediyorlar. Karadağ ve Sırbistan’da geçen hikaye, Bourne serilerine de öykünen vasat bir ajan macerası olmuş. Donaldson’un ‘ben daha ölmedim’ iddiasıyla çektiği ama öykü, karakterler ve biçim açısından, bu iddiayı karşılamayan, öylesine bir seyirlik özetle, orijinal adıyla ‘The November Man’. (2,5 / 5)

SOKAK DANSI 5: RÜYA TAKIM
Gişesi yüz güldüren, popüler bir seri halini almış ‘Sokak Dansı’nın beşinci filmi, yine düşleri ve kariyerlerinde dans ateşiyle yanan gençlerin öyküsünü taşıyor perdeye. Kariyerini yukarlara taşımak isteyen Sean, eski dostu Moose ile yeni bir ekip arayışındadır. Ekip oluşunca, Las Vegas’ta düzenlenen bir yarışmaya katılma kararı alırlar. Sean’ın eski ekibi The Mob da yarışmaya katılmıştır. Dans aşkı, müthiş bir rekabete sahne olacaktır. Trish Sie’nin ilk uzun metraj yönetmenlik deneyiminde genç oyuncular, Ryan Guzman, Briana Evigan ve Adam G. Sevani başrolleri üstleniyorlar. Sadece dansa ve koreografiye meraklı olan genç izleyicilere seslenen film, bunun ötesinde; izle geç dedirtiyor. (1,5 / 5) MURAT ERŞAHİN



Diğer Yazılar