Aile içi şiddet ve yoksulluktan ibaret hayatını ani bir kararla geride bırakan 18 yaşındaki Star, dergi aboneliği satan bir gruba eklenerek uzun bir yolculuğa çıkar.
Aurora ve Jim, 120 yıl süresince uyuyarak dünyadan başka bir gezegene doğru yol almakta olan uzay gemisinde bulunan binlerce yolcudan iki tanesidir. Bilinmeyen herhangi bir nedenden dolayı, uyku kabinleri onları uyanmaları gerekenden 90 yıl önce uyandırır. Şimdi, ikisi de bu yanlışlığın nedenini bulmak ve binlerce yolcusu ile uzayda hızla ilerlemekte olan bu gemilerinin kaderini değiştirmek zorundadırlar.
Satranç ile tanıştıktan sonra yaşamı değişen Ugandalı bir kızın hikâyesi.
1945 sonbaharı. Savaş sona ermiştir. Sebastian 2 yıldır görmediği arkadaşı Angelina’yı beklemektedir. Genç kadını Alplerin bu küçük köyüne getiren uçak düşer. Aramalar sonrasında uçağın enkazı bulunamaz. Yetkililere göre kazadan kurtulan olmamıştır. Tüm kasaba umudunu kaybetse de Sebastian buna inanmaz ve vakit kaybetmeden Angelina’yı aramaya başlar.
Gürkan ile Altan, Cevat Bakır’ın eline düşmüştür. İlk filmde kendisine kazık atan Şahin’i öldüren Cevat Bakır, Şahin’in suç ortakları Altan ile Gürkan’ın canını Şahin’in cesedini ortadan kaldırmaları şartıyla bağışlar. Ancak iki kafadar bu işi de karıştırıp ellerine yüzlerine bulaştırdıklarından başlarına ilk filmdeki gibi onlarca bela açıp, peşlerine memleketin en psikopat adamlarını takmayı başarırlar.
Küçük yaşlarda babasını kaybeden Seher psikolojik sıkıntılar yaşamaktadır. Çocukluk arkadaşı olan ve çocukluğundan beri âşık olduğu Erhan’ın kuzeni Nilay’la evlenmesinden sonra, Nilay’a karşı hasetlik beslemeye başlar. Sürekli sinir krizleri geçiren Seher hayattan iyice kopar. Durgun, içine kapanık bir halde yaşamaya başlar. Nilay ve Erhan, Seher’de ki bu durumun hastalığıyla ilgili olduğunu düşünmektedir. Fakat bilmedikleri bir şey vardır. Seher, Nilay’dan intikamını almak için büyü yaptırmıştır.
Gülay bir gece ciddi bir sinir krizi geçirir. Bu günden itibaren Gülay ve eşi Tarık´ın hayatı artık eskisi gibi olmayacaktır.
Edward Snowden’ın, CIA’e girmek istemesinin en büyük sebebi, ülkesinin dünyada bir fark yaratmasına yardımcı olmaktı. Amerikan hükümetinin güvenlik adı altında e-postalara, cep telefonu mesajlarına ve hatta bilgisayar kameranıza kadar erişebildiğini öğrendi. Amerikan tarihinin gördüğü en büyük vatan haini ilan edilirken aynı zamanda da bir kahramana dönüştü.
Film, Hitler´in güvendiği generallerden biri olan ve milyonların katledildiği Nihai Çözüm felaketinin mimarlarından Reinhard Heydrich´in, Müttefikler tarafından eğitilen bir Çek grup tarafından öldürülmesini anlatıyor.
Teknesinin motoru bozulan bir balıkçı, Güney Kore’ye sürüklenir. İşkence dolu uzun sorgulamalardan sonra Kuzey Kore’ye sınır dışı edilir. Ancak Güney Kore’yi terk etmeden önce ülkenin aynı anda hem ne kadar gelişmiş olduğunu hem de ne kadar karanlık bir yana sahip olduğunu görür. Ekonomik gelişmenin mutluluk getirmediği düşüncesiyle döndüğü kendi ülkesinde, sorgulamalar esnasında, güneyde karşılaştığı şiddetin benzerini yeniden yaşar.
Arthur, yaşadığı bir trajedi sonucunda Fuji Dağı eteklerinde İntihar Ormanı diye bilinen ormana gider. Pek çok kişinin ağaçlarda bıraktığı izleri takip eder. Ölmek için bir yer bulduğunda ormanda kaybolmuş Japon Takumi ile karşılaşır. Arthur, tüm enerjisini Takumi’yi korumak ve kurtarmak için harcamaya karar verir. İki adam, Arthur’un karısına olan büyük sevgisi sayesinde hayatta kalma yolculuğuna başlarlar.
Sevdiği kızla evlenmek için mafyadan ayrılmak isteyen Salih ve kuzeni Gürkan’a bunu gerçekleştirmeleri için tek bir seçenek verilir: Gittikleri düğündeki nikah memurunu kaçırmak. İkilinin başına hiç beklenmedik, birbirlerinden farklı ve ilginç olaylar gelecektir.
Daniel Blake bir marangozdur. Geçirdiği kalp krizi nedeniyle çalışmasına izin verilmez. Devlet yardımı alamayınca da iş aramak zorunda kalır. Daniel bu süreçte yalnız genç bir anne olan Katie ve onun çocuklarıyla dostluk kurar. Katie, çocukları Daisy ve Dylan ile birlikte uzak bir şehirdeki küçük apartman dairesinde yaşamaya başlamıştır. Aynı kaderin kurbanı olan Daniel ve Katie, kendilerini sosyal yardım bürokrasisinin girdabında sürüklenirken bulurlar.
Trafiğin sıkışık olduğu bir gün, kibirli bir korna sonucunda, Sebastian ve Mia Los Angeles’da bir otobanda tanışırlar. İkisi de imkânsıza yakın olan hayallerine odaklanmışlardır. Sebastian 21. yüzyılda insanların geleneksel jazz müziğini umursamasını sağlamaya çalışmakta, Mia ise sadece kesintisiz bir oyuncu seçmesinde şansını denemek istemektedir. Ancak ikisi de yalnız bir şekilde bekledikleri sıçramayı yapacaklarını beklememektedir.
William Garin, İsimsiz Düzen adıyla bilinen seçkin savaşçılardan oluşan gizli bir ordu tarafından esir alınan usta bir okçu ve savaşta yaralanmış bir paralı askerdir. Kale Şehri denilen çok büyük bir askeri ileri karakolda, insanlığı bugüne kadar inşa edilmiş en büyük savunma yapılarından biri olan Çin Seddi’nin üstündeki doğaüstü güçlerden korumak üzere savaşırlar. Garin, dünyamızın harikalarından bir olan Çin Seddi’nin ardındaki sırrı keşfeder.
Karşılıksız aşk acısıyla olgunlaşarak kendi türküsünü yakmaya çalışan bir aşığın yolculuğu. Kendisini terk edip giden eşinin çorabına, gittiği yerde mağdur olmasın diye gizlice altın koyabilen bir aşığın hikâyesi. Aşkta hoşgörünün temsili, hoş görünün sınırlarını çizen büyük halk ozanı Aşık Veysel’in hayatından esinlenilerek senaryolaştırılan filmde Kör Veysel’in Aşık Veysel’e dönüşme hikâyesi anlatılıyor
Delhi’de yaşayan 23 yaşındaki asi çocuk Ronny’nin, kendisini sakin bir şehir olan Kerala’daki disiplinle yönetilen bir okula göndermek isteyen babasının hikâyesini ele alan filmde olaylar Ronny’nin yolculuk sırasında yine asi tavırlara sahip olduğu için aynı okula gönderilen Siya ile tanışması ve aralarında çekici bir kıvılcımın ortaya çıkması sonucu gelişiyor.
Yağmur, başkentteki bir patlamanın ardından Kurbağa Krallığa geri döner. Halk şehirden kaçmaya çalışırken, Kurbağa Kral topraklarının koruyucusunun tehlikede olduğunu açıklar. Prenses ise saraydan kaçmanın bir yolunu bularak, sınırda beklemekte olan Yağmur ve adamlarına katılır. Prenses, oluşan gizemli olayların ardında Tek Gözün olduğundan şüphelenir.
Jenny, hekimdir. Bir akşam, mesai saatinden sonra çalan kapısını açmaz. Ertesi gün ise polislerden akşam gelenin genç bir kız olduğunu ve kapıyı çalmasından bir süre sonra nehir kenarında ölü bulunduğunu öğrenir. Polisin, kızın kimliğini bir türlü teşhis edemediğini söylemesi üzerine Jenny, genç kızın kim olduğunu öğrenmek ve unutulmamasını sağlamak ister.
Çok zengin bir kadın olan Florence Foster Jenkins, bir müzik salonu sahibi müziğe tutkuyla bağlı biridir. Babasından kalan mirasın da verdiği güvenle opera şarkıcısı olmaya kalkışır. Ancak Jenkins´in korkunç bir sesi vardır ve nota bilgisi yoktur. Yine de eşi St. Clair Bayfield ve piyanist Cosmé McMoon ona ellerinden gelen her türlü yardımı yapacaktır.
SİYAD üyesi deneyimli kalemler vizyonu 5 üzerinden notluyor... Yıldızlı Pekiyi, her hafta sizinle!
Çekimleri sırasında sette Alex Baldwin'in silahından çıkan kurşunla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in öldüğü Rusk filminden ilk fragman yayınlandı. Alec Baldwin’in başrolünde yer aldığı western filmi, 2 Mayıs’ta ABD sinemalarında ve dijital platformlarda yayınlanacak.
Sinema tarihinde bugün neler yaşandı? İşte tarihin sayfalarından birkaç önemli not:
Antonio Banderas, ünlü mutfak şefi Anthony Bourdain'in biyografik filminde rol almaya hazırlanıyor. Yedi yıl önce hayatını kaybeden Amerikalı şefin gençliğini Dominic Sessa'nın canlandıracağı filmde Banderas'ın rolü henüz duyurulmadı. Matt Johnson yöneteceği, Tony adlı filmin çekimlerine Mayıs ayının sonunda başlanacak.
Çad, 2006, on altı yaşındaki Atim'in babası, o henüz doğmadan öldürülmüştür. Atim'in büyükbabası Gumar Abatcha, yıllar süren iç savaşın sona ermesinin ardından hükümetin af çıkardığını duyunca büyük bir öfkeye kapılır. Oğlunun katilinin dışarıya çıkmasını kabullenemeyen Abatcha, Atim'e babasının katilini takip edip onu öldürmesini emreder. Büyükbabasının emrine uyan Atim, kendisini yetim koyan Nassara'yı takip etmeye başlar. Atim'in Nassara'yı bulması tahmin ettiğinden de kolay olur.
Baba Zula’nın filme yazdığı müzikleri yeterli bulmayan Derviş Zaim, Şenol Filiz-Birol Yayla ikilisinin Bab-ı Esrar albümünden de parçalar alıyor. Hatta bu parçaların sayısı Baba Zula’nınkileri aşıyor. Filiz ile Yayla, istemleri dışında işin içine giriyor açıkçası. 1995 tarihli ikinci albümleri Bab-ı Esrar’daki şarkıların bir bölümünün Tabutta Rövaşata filminde kullanılması albümün tanıtımına önemli katkıda bulunuyor aslında. Özellikle Bab-ı Esrar parçası çok dikkat çekiyor, filmle özdeşleşiyor.
Haftanın filmleriyle ilgili sinema eleştirmenleri köşelerinde neler yazdı; nelere dikkat çekti. İşte eleştirilerden özet bölümler: