ONUR HÜREL (BAS GİTAR)
2 Aralık 1947’de doğdu. Müzik macerası 1965’de babalarının aldığı akordeonu kendi çabalarıyla öğrenerek ve diğer iki kardeşiyle sırayla çalarak başlamıştı. Zamanla gitarla davulu da öğrendi. 27 Kasım 1965’de kardeşi Haldun’la Kamer Düğün Salonu’nda ilk kez sahneye çıkmayı başarmış ve profesyonelliğe adım atmıştı.
1966’da kardeşleri ve arkadaşıyla İstanbul Dörtlüsü’nü kurdu. Şubat 1967’de, dönemin gözde yarışması Altın Mikrofon elemelerine Feridun Hürel (gitar), Onur Hürel (bas gitar), Haldun Hürel (davul), Necmi Cihan (piyano), Turgut Özgüney’den (vokal) oluşan kadroyla katılmışlar ve finale çıkamamışlardı. Yarışmadan sonra bu kez de Oğuzlar adıyla sinemalarda, gazinolarda orkestralardan önce çalıp onların aletlerini kullanarak biraz para kazanmışlardı.
Ekim 1967’de yeni isimleri Biraderler’di. Bu arada, Diskotek dergisinin Amatör Topluluklar yarışmasında ikinciliği kazanmışlar ve daha bir tanınır olmuşlardı.
Selçuk Alagöz’ün orkestrasında çaldıktan sonra 20 Temmuz 1970’de ‘3 Hürel’i kurmuşlardı.
İlk 45’likleri ‘Ve Ölüm/Şeytan Bunun Neresinde’ 30 Ağustos 1970’de yayınlandı. Madalyonun Ters Yüzü Bu, kız kardeşlerine yazdıkları Gül’e Ninni, Ağlarsa Anam Ağlar gibi hüzünlü parçaların yanında, Diday Diday Dom, Yara, Hoptirinom ve Sevenler Ağlarmış gibi ritmik parçalarla beş yıl devamlı zirvede dolaşmıştı 3 Hürel.
3 Hürel, kimseninkine benzemeyen soundla zirvedeydi artık. Sıra albümdeydi; ‘3 Hürel’ adını verdikleri ilk uzunçalar gruba ‘altın plak’ getirmişti. Türkiye’de pop müzikçilere verilen ilk altın plak (uzunçalar) ödülüydü bu. 1976 tarihli ikinci albüm ‘Hürel Arşivi’nde ise, o güne kadar çıkardıkları 45’likleri bir araya getirmişlerdi.
1977’de bu kez Haldun ile Feridun arka arkaya vatani görev nedeniyle gruptan uzaklaşmıştı. Pazardan iki yıllık kopuş anlamına geliyordu bu ara 3 Hürel için. Askerlik dönüşü, piyasanın çok değiştiğini, korsan kasetçiliğin arttığına şahit olan elemanlar, müzikseverleri şok eden kararla, 3 Hürel adıyla müzik yapmayı bırakmıştı…
Uzun yıllar sonra albüm teklifi gelince, birikmiş besteleri değerlendirmek amacıyla Ağustos 1996’da 3 Hürel tekrar stüdyoya girmiş ve Efsane Yeniden albümünü yayınlamıştı. 1999’da ise ‘1953 Hürel’ adıyla, Ağlarsa Anam Ağlar parçası dışında yeni bestelerden oluşan albümü çıkarmıştı.
‘Yeni dönem’in bu ikinci çalışması klasik formülle üretilmişti: Güçlü ritm, güçlü gitar soloları ve hüzünlü vokal. Ancak, grubun çabası piyasada karşılık bulamamıştı.