Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

07 EKİM 2016

06 Ekim 2016 Perşembe 21:57
Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

Biri animasyon olmak üzere; dördü yerli, altı yeni yapım merhaba diyor bu hafta! İçinizde yaşayan sinemadan çıkmış insanın elini sakın ha bırakmayın. Herkese iyi seyirler.

TRENDEKİ KIZ
Paula Hawkins’in aynı adlı çok satan romanından uyarlanan gizem yüklü gerilim, bir kadın dramı işin aslı. Bir Oscar kazanmış ve toplam dört dalda aday olmuş kadın ve insan hakları hikayesi olan 2011 tarihli ‘Help / Duyguların Rengi’ filmiyle tanıdığımız ve bu filmi ‘kotardığı’ düşünülen, aktör kökenli Tate Taylor oturmuş yönetmen koltuğuna. Yeni boşanmış bir kadın olan Rachel, duygusal dünyasındaki problemler yüzünden alkolik olmuştur. Bir arkadaşının yanında yaşayan genç kadın, işe gidiyorum diye her sabah erkenden trene binerek, geçtiği güzergahlar boyunca, eski hayatını ve o hayata yeni baştan sahip olanları izlemektedir. O hayatı kendinden çalanları da tabii. Eski evinin hemen yanında yaşayan çift, sevgi dolu ve mükemmel bir uyum sergilemektedir Rachel’e göre. Çifti gözlemlemeyi günlük rutin haline getiren kadın, tanık olduğu tuhaf bir gelişme sonrası, kendini; geçmişinin de içinde olduğu gizem dolu bir suç öyküsünün ortasında bulacaktır. Başrolde, gerçekten çok iyi bir performans sergileyen Emily Blunt’ı izlediğimiz gerilimli dramda, Haley Bennett ve İsveç doğumlu Rebecca Ferguson eşlik ediyorlar. Justin Theroux, Luke Evans ve Edgar Ramirez, kadronu erkek oyuncu kontenjanlarını dolduruyor. Tecrübeli aktrisler Allison Janney ve Lisa Kudrow’da, bu kadın odaklı öykünün diğer yardımcı isimleri. Hitchcock ‘suspense’lerinin eşsizliğini ve eskimezliğini tekrar hatırlatıp, benzer ‘şüphe durunu’ denemelerini mumla aratan bir yapım olmuş ‘Trendeki Kız’. Adının vaat ettiği merak duygusunu, perdede sağlıklı biçimde dağıtamıyor film. Senaryodaki sıkıcılık, uzun süre ile birleşip, bu mudur dedirtiyor finale doğru. Üç kadın oyuncusunun, özellikle Justin Theroux’un kötü performansına inat sürükledikleri gerilim, uzak doğu, özellikle Güney Kore benzer tür filmlerine özenen gelişmesi ile orijinal atmosferi zedeliyor bir parça. Sosyal bir yarayı, sadece sapkın erkek karaktere yüklemek de kolaycılık anlamına geliyor öte yandan. Şüphe duygusuna nadiren kendinizi kaptırırsanız eğer, omurgası sağlıklı kurulamamış filmin eksilerini öteleyip, iki saate yakın süreyi kolaylıkla atlatabilirsiniz. Başta Blunt olmak üzere, üç kadın oyuncu da, filmin en güçlü yanı. (2,5 / 5)

Senaryosunu Birol Güven’in kaleme aldığı ‘Pamuk Prens’, bir taksi şoförünün yol maceralarını perdeye yansıtan aynı adlı komedinin devam filmi olan ‘Yok Artık! 2’, yine bir komedi olan ‘Bayram Abi’ ve özellikle küçük izleyicilere seslenen yerli animasyon ‘Canım Kardeşim’in yanı sıra, David Lowery’nin yönettiği, Bryce Dallas Howard ve Robert Redford’lu fantastik Disney macerası ‘Pete’s Dragon / Pete ve Ejderhası’, haftanın notlarımız arasında yer alamayan diğer yenileri. Tekrar iyi seyirler herkese. MURAT ERŞAHİN



Diğer Yazılar