Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

02 EYLÜL 2016

01 Eylül 2016 Perşembe 23:37
Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

Sonbaharın ilk haftasının beraberinde getirdiği yeni film sayısı yedi. Bunlardan dördü yerli yapım. İçinizde yaşayan sinemadan çıkmış insanın elini sakın ha bırakmayın! Herkese iyi seyirler.

KAN BAĞI
John Carpenter’ın ikinci uzun metrajı olan 1976 tarihli aksiyonu ‘Assault on Precinct 13 / Baskın’ın 2005 yılında yeni versiyonunu yöneten Fransız sinemacı Jean-François Richet imzalı ‘Blood Father / Kan Bağı’, oldukça tanıdık bir öykü öncelikle. Pierre Morel’in popüler bir seriye dönüşen Liam Neeson’lu aksiyonu ‘Taken / 96 Saat’ in Mel Gibson’lu şekli perdede duran yapım. Bu kez, fedakar baba rolünde Mel Gibson var. ‘Baba’ figürüne ve emekli, olgun aksiyon yıldızı rollerine yeni bir nefes katmaya çalışmış yapım, Gibson’un karizmasından iyi faydalanıyor. Yirmili yaşlarının henüz başlarındaki Erin Moriarty ile baba-kız rolüne bürünen Gibson’a, yetenekli Meksikalı yıldız Diego Luna ile birlikte iki usta oyuncu William H. Macy ve Michael Parks eşlik ediyorlar. Vietnam gazisi ve eski bir suçlu olan John Link, on yedi yaşındaki kızından uzun süredir haber alamamaktadır. Pek de temiz olmayan geçmişini geride bırakmış olan yalnız adam, bir karavan parkında dövme yaparak yaşamını sürdürürken, kızından gelen ‘imdat’ telefonuyla, kendini uzun süredir veda ettiği, tanıdık ortamlarda bulacaktır. Biricik kızını, beladan korumak için elinden gelenin fazlasını yapmaya soyunan fedakar baba rolüne yeni bir ‘hava’ katmayı başarmış Mel Gibson. Fakat olanca tanıdık oluşları ve hikayesiyle, seyre değer olmanın üzerine çıkamıyor endüstriyel bir duygusal yanı da olan gerilimli aksiyon. Peter Craig’in aynı adlı romanından uyarlanan yapım, oyuncu kadrosunun yanı sıra, Robert Gantz’ın temiz kamerasıyla da ilgiyle izletiyor kendini. (2,5 / 5)


Dört yerli yapım, komedi türündeki ‘Tutmayın Beni’, popüler Hollywood korku serilerini tiye alan ‘Korku Komedi: Bana Normal Aktiviteler’, örneklerine sıklıkla rastladığımız korku denemesi ‘Siccin 3: Cürmü Aşk’ ve bir dram ‘Masal’ ile birlikte, Nemo’ya arkadaş gelen Pixar animasyonu ‘Finding Dory / Kayıp Balık Dori’ ve başrollerini Alicia Vikander ile Michael Fassbender’ın üstlendikleri romantik dram ‘The Light Between Oceans / Hayat Işığım’, haftanın notlarımız arasında yer alamayan diğer yenileri. Tekrar iyi seyirler herkese! MURAT ERŞAHİN



Diğer Yazılar