76 yaşındaki Fatma Girik, Ankara’da hastaneye yatırıldı. 10 gün önce diş tedavisi için gittiği İstanbul’dan Ankara’ya geçen usta oyuncu burada doktoruna göründü. Yürüme güçlüğü çeken Girik, doktorunun tavsiyesi üzerine hastaneye yattı.
The Guardian gazetesi uluslararası alanda 21. yüzyılın en iyi 100 filmini seçti. Listenin zirvesinde son dönemin en çarpıcı yapımlarından, Paul Thomas Anderson yönettiği Kan Dökülecek (There Will Be Blood) filmi yer alıyor. Türkiye'den ise listede bir film bulunuyor. Nuri Bilge Ceylan'ın 2011 yapımlı filmi Bir Zamanlar Anadolu'da 38. sırada gözüküyor. İşte listenin ilk 20 sırası:
Yorumcu olarak katıldığı spor programında Boşnaklara hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Rasim Ozan Kütahyalı, "halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçundan 10 ay hapis cezasına mahkum edildi. Kütahyalı'nın bir daha suç işlemeyeceği yönünde mahkemece kanaat oluşmadığından verilen cezanın ertelenmesine yer olmadığına hükmedildi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-19 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek 9'uncu Malatya Uluslararası Film Festivali'nin yarışma başvuruları 5 Eylül - 5 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılacak.
Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın TRT Kurdi'ye çıkartılmasıyla ilgili yapılan suç duyurusuna savcılık, 'ifade özgürlüğü' diyerek soruşturma yapılmasına yer olmadığını söyledi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Öcalan'ın konuşmalarında suç unsuru taşımadığını belirtti.
Naim Süleymanoğlu'nun kızları Esin ve Sezin Süleymanoğlu’nun, kendilerinden izin alınmadan babalarının filminin çekilmesini dava etmesine yapımcı Mustafa Uslu'dan yanıt geldi.
Altın Koza Yaşam Boyu Onur Ödülleri oyuncu ve müzisyen Zuhal Olcay ile yönetmen, yazar, senarist, besteci Zülfü Livaneli’ye, Orhan Kemal Emek Ödülleri ise makyaj sanatçısı Derya Ergün ile görüntü yönetmeni Erdoğan Engin’e takdim edilecek.
İki yıl önce hayatını kaybeden dünya ve olimpiyat şampiyonu milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun iki kızı Sezin ile Esin Süleymanoğlu, babalarının hayatının anlatıldığı filmin hazırlıklarının durdurulması için mahkemeye başvurdu.
Yeşilçam'ın usta isimlerinden Süleyman Turan, bu sabah Kadıköy'deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Süleyman Turan 82 yaşındaydı...
Tiyatro oyun yazarı, yönetmeni, oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Dinçer Sümer 81 yaşında yaşamını yitirdi. Sümer, bir süredir İzmir'de tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybetti. Sanatçı için yarın saat 14.00'te Konak Sahnesi'nde cenaze töreni düzenlenecek.
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından, 23-29 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek 26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri üyeleri açıklandı.
Woody Allen, “#MeToo hareketinin başarmak isteyeceği her şeyi yaptığını” söyledi. Allen’ın #MeToo hareketine desteğini yinelediği bu açıklaması, evlatlık kızı Dylan Farrow’un Scarlett Johansson’un ünlü yönetmene verdiği desteği eleştirmesinden sadece bir gün sonra geldi.
Murat Yıldırım sunuculuğunu yaptığı 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışma programından ayrıldığını açıkladı. Twitterdan oyuncu şöyle yazdı:
76.Uluslararası Venedik Film Festivali’nde, ödüller sahiplerini buldu. Festivalin büyük ödülü Altın Arslan, Todd Phillips’in yönettiği Joker’in oldu. Joaquin Phoenix’in başrolde yer aldığı film, süper kahraman Batman’in ‘azılı düşmanı’ olan Joker’in, yalnız ve savunmasız bir karakterden caniye dönüşmesini konu alıyor.
Cem Yılmaz uzun süredir gösterime girmeyi bekleyen, iki filmlik Karakomik Filmler serisini 18 Ekim 2019'da vizyona sokacağını sosyal medya hesabından duyurdu. Yılmaz, Karakomik Filmler-Kaçamak'ın ilk fragmanını da yayınladı.
Woody Allen’a yönelik cinsel taciz suçlamalarına inanmadığını söyleyen Hollywood yıldızı Scarlett Johansson’a taciz iddiasının sahibi Dylan Farrow’dan tepki geldi.
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 23-29 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek 26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın finalistleri açıklandı. 52 filmin başvurduğu yarışmada, 12 yapıt Altın Koza Ödülleri için jüri karşısına çıkacak:
Hızlı ve Öfkeli 9 (Fast & Furious 9) filminin çekimleri hızla devam ederken, filmin oyuncularından Charlize Theron oynadığı Cipher karakterinin imajının nasıl olacağını sosyal medya aracılığıyla hayranlarıyla paylaştı. Justin Lin'in yönettiği Hızlı ve Öfkeli 9'un Türkiye gösterim tarihi 22 Mayıs 2020 olarak açıklandı.
Yeni sezonda yine Show TV'de ekranlara gelecek Güldür Güldür programına üç önemli oyuncu katıldı. Çağlar Çorumlu ile Aylin Kontente Kul ekibe geri dönerken İrem Kahyaoğlu da kadroya yeni katılan isim oldu.
Tennessee’deki bir Katolik okulu, J.K. Rowling’in dünyaca ünlü Harry Potter serisinin kitaplarını kütüphanesinden kaldırdı. Karar, okulun papazı Aziz Dan Reehill'in Harry Potter romanlarındaki büyü tasvirini onaylamaması üzerine alındı. Papaz, yazarın tarif ettiği büyü ve lanetlerin gerçek olduğu ve okunduğunda “şeytani ruhları çağırma riski” barındığı uyarısında bulundu.
SİYAD üyesi deneyimli kalemler vizyonu 5 üzerinden notluyor... Yıldızlı Pekiyi, her hafta sizinle!
Netflix yapımı olacak, Charlize Theron'un başrolü üstlendiği The Old Guard 2'dan ilk fragman geldi. 2020'de büyük ilgi gören “The Old Guard”ın devamı olan film, Theron'un canlandırdığı Andy karakterinin başını çektiği ölümsüz savaşçıların yeni bir tehdit karşısında insanlık adına yeni mücadeleye kalkışmalarını anlatıyor. Theron’un yanı sıra...
Sinema tarihinde bugün neler yaşandı? İşte tarihin sayfalarından birkaç önemli not:
Şeytan Marka Giyer'in (2006) devam filmi için iş başı yapıldı. Variety'nin haberine göre, Anne Hathaway, Meryl Streep ve Emily Blunt'ın başrolleri üstlendiği film in 1 Mayıs 2026'da gösterime girmesi hedefleniyor. Filmin oyuncu kadrosuna Kenneth Branagh, Miranda Presley'nin (Streep) eşi rolüyle dahil oldu. canlandıracak.
A Hidden Life, vicdani retçi olan ve trajik bir kadere maruz kalan Franz Jägerstätter gerçek hikayesini anlatıyor. Avusturyalı Franz Jägerstätter, II Dünya Savaşı’nda yaşananların ardından Naziler için savaşmayı reddeder ve bu yüzden de 1943 yılında idam edilir.
Amerikan müzik dergisi Ultimate Classic Rock, punk dünyasına dalıp 60'ların sonuyla 70'ler müzik dünyasının en güçlü akımlarından punkın en ünlü aktörlerini inceledi ve 30 şarkılık bir liste hazırladı. Sex Pistols, Clash ile Ramones'ten Green Day ile Blink-182 gruplarına uzanan zaman diliminden şu şarkılar öne çıktı:
Haftanın filmleriyle ilgili sinema eleştirmenleri köşelerinde neler yazdı; nelere dikkat çekti. İşte eleştirilerden özet bölümler: