Sinema Haberleri

ZABITA FİLMMOR KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ´Nİ BASTI

18 Mart 2015 Çarşamba 18:30

İlerihaber´de Seda Karabatanoğlu imzasıyla yayınlanan haberde 13. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali´nin gösterildiği Beyoğlu´ndaki Rampa Kafe´nin zabıtalar tarafından basıldığı belirtildi. Film gösterimi yarıda kesilerek salon boşaltılmak istendi. Filmin yönetmeni tepkisini "Welcome to Turkey" sözleriyle ifade etti.
Beyoğlu´ndaki Rampa Kafe´deki salonda film gösterimi sırasında zabıtalar, mekanın film gösterimi için ruhsatının olmadığı gerekçesiyle salonu bastı ve İzleyicileri dışarı çıkarmak istedi. Festival koordinatörlerinin direnişi ile karşılaşan zabıtlar salondaki izleyicilerin fotoğraflarını çekti.
Festival Koordinatörü Melek Özman, festivalin tüm izinlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alındığını söyleyerek, "Zabıtalar mekanın film gösterimi için ruhsatı olmadığını ileri sürerek film gösterimini kesip salonu müherlemek istedi. Yaklaşık bir saat kadar zabıtaya direndik, gerekirse gözaltına alın fakat festival gösterimini durdurmayacağız dedik" ifadelerini kullandı. Özman, belediyeyi ve ilişkileri olduğu milletvekillerini arayarak zabıtaları durduklarını belirtti. Zabıta baskını sırasında filmi gösterilen yönetmen Nassima Guessoum, baskın sırasında salonda olmadığını baskından sonra salona geldiğini dile getirerek "Kadınların direnmesiyle zabıtalar geri çekildi. Korktum ve zabıtaların her şeyi alacaklarını düşünerek filmimin kopyasını ve tüm gereçlerimi aldım" dedi.
Türkiye´nin özgür bir ülkeymiş gibi gözüktüğünü ama öyle olmadığını gördüğünü aktaran Guessoum, bugün Tunus´taki müze saldırısını kınayarak 19 kişinin hayatını kaybetmesinin kendisinde şok etkisi yarattığını söyledi.

ÖZGÜN HABERE GİDİN





















Diğer Haberler

NURİ ALÇO'YLA İLGİLİ SON AÇIKLAMA
NURİ ALÇO'YLA İLGİLİ SON AÇIKLAMA
18 Nisan 2024 Perşembe 16:16

MESUT KARA YAŞAMINI YİTİRDİ
MESUT KARA YAŞAMINI YİTİRDİ
15 Nisan 2024 Pazartesi 11:24

77. CANNES FİLM FESTİVALİ PROGRAMI AÇIKLANDI
77. CANNES FİLM FESTİVALİ PROGRAMI AÇIKLANDI
11 Nisan 2024 Perşembe 20:58

O. J. SIMPSON YAŞAMINI YİTİRDİ
O. J. SIMPSON YAŞAMINI YİTİRDİ
11 Nisan 2024 Perşembe 20:40