Sinema Haberleri

SCHWARZENEGGER´DAN TRUMP´A AĞIR ELEŞTİRİ

03 Aralık 2018 Pazartesi 22:08

Hürriyet Gazetesi´nde yayınlanan habere göre, eski siyasetçi, sinema oyuncusu ve aktivist Arnold Schwarzenegger, ABD Başkanı Donald Trump´ın Paris İklim Anlaşması´ndan çekilme kararına tepki göstererek, "Evet bizim çatlak bir başkanımız var ve (Paris İklim Anlaşması´nın) dışında kalıyor. Ancak ABD, Washington´daki bir liderden daha fazlasıdır." dedi.
Polonya´nın Katoviçe kentinde düzenlenen 24´üncü İklim Konferansı´nda konuşan Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, kendisine ayrılan sürenin bir kısmını oyuncu Schwarzenegger ile paylaştı.
ABD vatandaşı olan Schwarzenegger, ABD Başkanı Trump´ın, Paris İklim Anlaşması´ndan çekilme kararına tepki göstererek, "Evet bizim çatlak bir başkanımız var ve (Paris İklim Anlaşması´nın) dışında kalıyor. Ancak ABD, Washington´daki bir liderden daha fazlasıdır." diye konuştu.
ABD´de birçok kamu kurumunun Paris İklim Anlaşması´nın gereklerini yerine getirmeye çalıştığına dikkati çeken Schwarzenegger, Trump anlaşmayı kabul etmese de ABD´nin anlaşmanın içinde olduğunu savundu.
Schwarzenegger, "Bizim Washington´da çok geri kalmış bir hükümetimiz var." ifadelerini kullanarak, Paris İklim Anlaşması´nda kararlaştırılan hususların hayata geçirilmesinin dünyanın geleceği açısından önemini vurguladı.
Fransa´nın Paris kentinde yaklaşık 190 ülkenin imzaladığı iklim anlaşmasını, ülkesi için "aşırı adaletsiz" olarak nitelendiren ABD Başkanı Trump, 2017 Haziran´da anlaşmadan çekilme kararı almıştı.



Diğer Haberler