Sinema Haberleri

RIDLEY SCOTT, THY´NİN REKLAM FİLMİNİ YÖNETTİ

04 Şubat 2019 Pazartesi 14:01

Yaratık (1979), Bıçak Sırtı (1982), Thelma ve Louise (1991) ve Gladyatör (2000) gibi klasikleşmiş filmleriyle tanınan Ridley Scott, THY için çektiği kısa film ile 15 yıl aradan sonra ilk defa bir reklam filminde yönetmenlik yaptı. Ridley Scott´un THY için çektiği reklam filmi Super Bowl´da izleyiciyle buluştu.
Türk Hava Yolları’nın dünyaca ünlü İngiliz yönetmen ve yapımcı Ridley Scott ile çektiği, coğrafi konumu ve medeniyet birikimi ile İstanbul´un ikonik simgeleri arasında geçen sürükleyici bir kovalamacayı anlatan "Yolculuk" isimli kısa filminin 30 saniyelik versiyonu, 3 Şubat´ta dünyanın en çok izlenen spor etkinliği olan Super Bowl’da izleyiciler ile buluştu. Reklam filminin 6 dakikalık sinematik kısa film versiyonu ise, Super Bowl ile eş zamanlı olarak havayolunun YouTube kanalından yayınlandı.
"Blade Runner 2049" filmindeki rolüyle tanınan Sylvia Hoeks´in başrolde yer aldığı filmde, kendisine ünlü oyuncu Aure Atika eşlik ediyor. Çırağan Sarayı, Şerefiye Sarnıcı, Ortaköy Meydanı ve İstanbul Havalimanı gibi İstanbul´un ikonik simgeleri arasında geçen ve 4 günde çekimleri tamamlanan film, Ridley Scott´ın diğer eserlerine atıflar da içeriyor. 6 dakikalık sinematik kısa filme ve Scott´ın kendi anlatımıyla tüm süreci detaylarıyla ortaya koyan kamera arkası çekimlerine ek olarak filmin 4 ayrı versiyonu da bulunuyor.








Diğer Haberler