Sinema Haberleri

İSTANBUL FRANSIZ KÜLTÜR´ÜN SALONU YENİLENDİ

08 Nisan 2015 Çarşamba 17:01

İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nin, Fransa Ulusal Sinema Merkezi (CNC) katkılarıyla yenilenen ve dijital sistemle donatılan çok amaçlı gösteri salonunun açılışı, 10 Nisan 2015 Cuma günü yapılacak. Fransız sinemasını yakından takip eden sinemaseverler için olduğu kadar sanatın farklı alanlarında da hizmet verecek olan Fransız Kültür Merkezi’nin yenilenen salonu, Fransa-Türkiye kültürel diyaloğunun önemli bir unsuru olmaya devam edecek.
Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili ev sahipliğinde gerçekleştirilecek açılışta, sinema ve gösteri dünyasından isimler ve Türkiye Fransız Kültür Merkezi´nin diğer kültürel partnerleri ile birlikte CNC Başkanı Christophe Tardieu, Institut français Başkanı Antonin Baudry ve Fransa Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanlığı yetkilileri bir araya gelecek. Fransız yönetmenler, Unifrance´ın başkanı Jean-Paul Salomé, Fransa´nın en prestijli sinema okulu FEMIS´in Başkanı Raoul Peck ve Brice Cauvin de açılışa katılacaklar.
34. İstanbul Film Festivali vesilesiyle 11 Nisan’da ise kapılarını yeniden sinemaseverlere açacak olan İstanbul Fransız Kültür Merkezi gösteri salonu, 11 - 18 Nisan tarihlerinde festival programındaki Fransız yapımları ve yarışma kapsamındaki Türk belgesel filmlerinin gösterimlerine ev sahipliği yapacak. 11 Nisan´da saat 19:00´da gösterilecek olan ´´Haiti’de Cinayet´´ (Meurtre à Pacot) fimi Haitili ve Fransız yönetmeni Raoul Peck´in, saat 21:30´da gösterilecek ´´Kaçış Sanatı´´ (L’art de la fugue ) adlı film ise Fransız yönetmeni Brice Cauvin´in katılımıyla gerçekleşecek.
Festivalin ardından Mayıs ve Haziran ayları boyunca, Başka Sinema ile kurulan yeni bir işbirliği, sinemaseverleri, her Cumartesi, Pazartesi ve Salı günleri, İstanbul Fransız Kültür Merkezi gösteri salonunda Fransız filmleriyle buluşturmaya devam edecek.



Üç ay süren tadilat çalışmaları sonrasında yeniden açılan ve yüksek sahne ve gösterim altyapısına kavuşan 160 kişilik salon, İstanbullu sanatseverlere film gösterimlerinin yanı sıra konserler, gösteri sanatları, söyleşiler ile zengin bir program sunarak İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nin Beyoğlu´nun kalbindeki şehrin vazgeçilmez kültür mekanlarından biri olma kimliğini güçlendirecek.



Diğer Haberler

NURİ ALÇO'YLA İLGİLİ SON AÇIKLAMA
NURİ ALÇO'YLA İLGİLİ SON AÇIKLAMA
18 Nisan 2024 Perşembe 16:16

MESUT KARA YAŞAMINI YİTİRDİ
MESUT KARA YAŞAMINI YİTİRDİ
15 Nisan 2024 Pazartesi 11:24

77. CANNES FİLM FESTİVALİ PROGRAMI AÇIKLANDI
77. CANNES FİLM FESTİVALİ PROGRAMI AÇIKLANDI
11 Nisan 2024 Perşembe 20:58

O. J. SIMPSON YAŞAMINI YİTİRDİ
O. J. SIMPSON YAŞAMINI YİTİRDİ
11 Nisan 2024 Perşembe 20:40