Sinema Haberleri

EMRAH SERBES´E 13 YIL 4 AY HAPİS

13 Temmuz 2018 Cuma 10:32

Trafik kazasında aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olan yazar Emrah Serbes´in cezası belli oldu. Mahkeme, Serbes´e 13 yıl 4 ay yıl hapis cezası verdi. Kazada anne-babasını ve kız kardeşini kaybeden Ahmet Mert Özçelik´e seslenen Serbes şunları söyledi:
"Mahkemenin prosedürlerini bilmediğim için özür dileyememiştim. Ahmet Mert Özçelik´ten özür diliyorum. Ahmet senden özür dilerim. Benim yüzümden bütün aileni kaybettin. Bu bir kazaydı. Bu kazayı düşünmediğim bir saniye bile olmadı. Çok üzgünüm."
Kaza sırasında alkollü olmadığını iddia eden Serbes, "Çok pişmanım. Yol karanlıktı, öndeki aracı rampanın ardından gördüm. Alkollü değildim, kabul etmiyorum. Kaygan ve yağışlı olmasaydı bu kazayı yapmazdım. Herkesin başına gelebilir" ifadelerini kullandı.
Emrah Serbes´in avukatı Ayhan Baytekin de müvekkilinin teslim olduğuna dikkati çekerek, "Kaçma şüphesi yok. Kaza çevresel etkilerle meydana gelmiştir. Hükümle birlikte tahliyesini talep ediyoruz" diye konuştu.
Kararını açıklayan heyet, yazar Emrah Serbes´e "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 10 yıl hapis cezası verdi. Heyet daha sonra suçun "bilinçli taksir" olduğuna hükmederek cezayı 3´te 1 oranında arttırdı ve 13 yıl 4 aya çıkardı.
Kaza sırasında Serbes ile aynı araçta olan ve ilk aşamada aracı kendisinin kullandığını iddia eden arkadaşı Kenan Doğru ise 1 yıl hapisle cezalandırıldı. Doğru tutuksuz yargılanıyordu.







Diğer Haberler