Sinema Haberleri

AYŞEN GRUDA YAŞAMINI YİTİRDİ

23 Ocak 2019 Çarşamba 16:32

Tiyatro ve sinema oyuncusu Ayşen Gruda yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede bugün saat 13.45’te yaşamını yitirdi. Açıklama yapan doktorları "Hepimizin ailesinden sanki bir cenaze çıktı. Çok üzgünüz" dedi. Usta oyuncunun torunu Emre Gruda da anneannesinin cuma günü toprağa verileceğini söyledi.


Ayşen Gruda’nın hekimi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Kasapoğlu; ‘Pankreas kanseri nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır hastanemizde dünyadaki en güncel tıbbı tedaviler ile takip edilen, Türk sinema ve tiyatrosunun duayen ismi Ayşen Gruda’yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Çocuğundan yaşlısına hayatımızın her anında; anılarımızın içerisinde yer bulan, yaptığı her işle adını tekrar tekrar gönlümüze yazdıran, sahnenin ‘Deli Kadın’ı hikayesini yeni dünyasında anlatmak üzere aramızdan ayrıldı.

Yoğun bakımda devam eden tedavisi boyunca son ana kadar en iyi şekilde bakımını sağlamak adına tüm çalışanlarımızla gönülden destek olduğumuz, yeniden tanıdığımız ve tanıdıkça yeniden hayran olduğumuz sevgili Ayşen Gruda’nın ardından bizi tek sevindiren, süreç boyunca hiçbir ağrı hissetmeden aramızdan ayrılmış olması. Tüm Türkiye’nin ve sevenlerinin başı sağ olsun’ açıklamasında bulundu.

BAKAN ERSOY: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da paylaştığı mesajda; "Hababam Sınıfı, Şekerpare, Çöpçüler Kralı, Neşeli Günler" gibi birçok unutulmaz filmde rol alan Türk tiyatro ve sinemasının usta sanatçısı Ayşen Gruda’nın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Milletimizin ve sanat camiamızın başı sağ olsun." dedi.



Diğer Haberler