Sinema Haberleri

ANTALYA FİLM FESTİVALİ´NDE ´GERİLLA´ KRİZİ

23 Ekim 2017 Pazartesi 17:48

Uluslararası Antalya Film Festivali’nde Çinli yönetmen Ai Weiwei’nin ´İnsan Seli´ adlı belgeseli gösterilirken olay çıktı. Bu yıl Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nin yanında kurulan açık hava sinemasında seyircilerle buluşan film, 60’ıncı dakikaya geldiğinde Türkiye’nin Güneydoğu Bölgesi’nde çekilen görüntüler perdeye yansıdı. Türkçe altyazıda PKK´lılar için ´gerilla´ kelimesinin geçmesi üzerine seyircilerden bazıları tepki gösterdi ve açık hava sinemasından ayrıldı. Bu sırada film birkaç dakika altyazısız devam etti. Bir süre sonra perdenin önüne festival yetkilileri gelerek seyircileri bilgilendirdi.

Gösterim sırasında filmin Türkiye ile ilgili kısmındaki bir röportajda, röportaj yapılan kişinin "Türkiye de Suriyeliler için bir şeyler yaptı." anlamına gelen sözleri üzerine de seyirciler, Türkiye´nin 3 milyondan fazla Suriyeliyi misafir ettiğini belirterek, tepki gösterdi.
Bir yetkili, film ile ilgili teknik sorunun çözülemediğini belirterek, "Filme bu koşullarda devam edemeyiz ve doğal olarak sonlandırmak durumundayız. Bu film, sağlıklı şekilde yeniden gösterilecektir. Filmin başka bir gün yapılacak gösterimine sizleri yeniden davet edeceğiz. Biletlerinizi yeni gösterimde kullanabileceksiniz" dedi.
Ai Weiwei’nin belgeseli, 65 milyon insanın; savaş, açlık ve iklim değişikliği nedeniyle zorla yerlerinden edilmesini anlatıyor. Afganistan, Bangladeş, Fransa, Yunanistan, Almanya, Macaristan, Irak, İsrail, Meksika, Pakistan, Filistin, Sırbistan, Suriye, Türkiye ve diğer ülkelerde 1 yıl boyunca çekilen yapım, ülkelerdeki yaşanan afetleri, görüntüler ve fotoğraflarla yansıtıyor.



Diğer Haberler