Sinema Haberleri

ANKARA´NIN ULUSAL UZUNLARI BELLİ OLDU

18 Mart 2015 Çarşamba 13:24

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve Halkbank ana sponsorluğunda düzenlenecek Ankara Uluslararası Film Festivali’nde ulusal uzun film kategorisinde yarışacak filmler belli oldu. 23 Nisan -03 Mayıs 2015 tarihlerinde 26. kez izleyici ile buluşacak Ankara Uluslararası Film Festivali’nin ulusal uzun film kategorisinde yarışacak filmler Prof. Dr. Oğuz Onaran, Prof. Dr. Seçil Büker, Öğretim Görevlisi Dr. Ali Karadoğan’dan oluşan ön jürinin seçimleri ile şu şekilde belirlendi:

- Annemin Şarkısı (Yönetmen: Erol Mintaş; Oyuncular: Feyyaz Duman, Zübeyde Ronahi, Nesrin Cavadzade, Aziz Çapkurt)

- Asasız Musa (Yönetmen: Aydın Orak; Oyuncular: Turgay Tanülkü, Aydın Orak, Selamo, Şenay Aydın, Murat Toprak, Rahşan Anter, Dicle Anter, Anter Anter),

- Balık (Yönetmen: Derviş Zaim; Oyuncular: Bülent İnal, Sanem Çelik, Myroslava Kostyeva, Gizem Akman)

- Çekmeköy Underground (Yönetmen: Aysim Türkmen; Oyuncular: Can Sipahi, Kerem Can, Gözde Kocaoğlu, Barış Gönenen)

- Dağ Çiçeği (Yönetmen: Caner Canerik; Oyuncular: Aygül Aras, Mevla Dalgıç, İsmail Geçer, Kemal Karabulut, Canan Çakır)

- Firak (Yönetmen: Halil Özer; Oyuncular: Canan Atalay, Oktay Gürsoy, Barış Gönenen, İsmail Karagöz)

- İçimdeki İnsan (Yönetmen: Aydın Sayman; Oyuncular: Vedat Erincin, Suavi Eren, Füsun Demirel, Şebnem Bozoklu, Macit Koper, Menderes Samancılar, Melek Şahin, Murat Karasu, Rıza Sönmez)

- Neden Tarkovski Olamıyorum (Yönetmen: Murat Düzgünoğlu; Oyuncular: Tansu Biçer, Esra Kızıldoğan, Menderes Samancılar, Vuslat Saraçoğlu, Tülay Bursa, Recep Yener, Hüseyin Baylan, Hakan Karsak, Kadim Yaşar)

- Sesime Gel (Yönetmen: Hüseyin Karabey; Oyuncular: Feride Gezer, Melek Ülger, Tuncay Akdemir, Muhsin Tokçu, Ali Tekbaş, Muhsin Tokçu, Emrah Özdemir)

Finale kalan dokuz film yönetmen Onur Ünlü’nün başkanlığında, Demet Evgar, Çiçek Kahraman, Emrah Serbes, Serkan Keskin’in yer aldığı seçici kurul tarafından değerlendirilecek. Festival kapsamında verilen “SİYAD En İyi Film” ödülü için Sinema Yazarları Derneği jürisi de belirlendi; değerlendirmeyi Sevin Okyay, Övgü Gökçe ve Kerem Akça gerçekleştirecek.
Yarışmaya başvuran filmler En İyi Film, Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü ve En İyi Yönetmen Ödülleri dahil olmak üzere 18 ayrı ödül kategorisi için yarışacak. Genç sinemacılara önem veren AUFF, Umut Veren Kategorisi ile de ilk filmleriyle festivale katılmış yönetmen, senaryo yazarları ve oyuncular ödüllendiriyor.





Diğer Haberler

NURİ ALÇO'YLA İLGİLİ SON AÇIKLAMA
NURİ ALÇO'YLA İLGİLİ SON AÇIKLAMA
18 Nisan 2024 Perşembe 16:16

MESUT KARA YAŞAMINI YİTİRDİ
MESUT KARA YAŞAMINI YİTİRDİ
15 Nisan 2024 Pazartesi 11:24

77. CANNES FİLM FESTİVALİ PROGRAMI AÇIKLANDI
77. CANNES FİLM FESTİVALİ PROGRAMI AÇIKLANDI
11 Nisan 2024 Perşembe 20:58

O. J. SIMPSON YAŞAMINI YİTİRDİ
O. J. SIMPSON YAŞAMINI YİTİRDİ
11 Nisan 2024 Perşembe 20:40

NURİ ALÇO'DAN HABER VAR
NURİ ALÇO'DAN HABER VAR
09 Nisan 2024 Salı 15:31