Sinema Haberleri

18. ULUSLARARASI İZMİR KISA FİLM FESTİVALİ JÜRİLERİ BELLİ OLDU

29 Ekim 2017 Pazar 20:27

18. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, yarışma filmlerini değerlendirecek ve aralarında ödüllü yönetmen Handan İpekçi ve Berlin gibi büyük festivallerde ödül almış filmlerin yapımcısı András Muhi’nin de olduğu jüri üyelerini açıkladı. Kendi rengi ve tarzı ile İzmir sokaklarını süsleyecek olan festival afişi de belli oldu.

Festival Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Sinema Genel Müdürlüğü, Buca Belediyesi, Konak Belediyesi, Bornova Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve Fransız Kültür Merkezi´nin katkılarıyla gerçekleştiriliyor. 7-12 Kasım tarihleri arasında perdelerini açacak olan festivalde Altın Kedi Ödülleri için yarışacak filmler 7 Ekim’de açıklanmıştı.



ULUSAL JÜRİ
Bu sene ulusal yarışma filmleri; senarist yönetmen Handan İpekçi, oyuncu Deniz Çakır, oyuncu akademisyen Ali Düşenkalkar, görüntü yönetmeni Aytekin Çakmakçı, cast direktörü Harika Uygur ve film editörü, kurgucu Aziz İmamoğlu tarafından değerlendirilecek.

ULUSLARARASI JÜRİ
Uluslararası yarışma filmlerini değerlendirecek olan jüri üyeleri ise şöyle; Macar Film yapımcısı András Muhi, yönetmen ve akademisyen Alev Fatoş Parsa, yönetmen ve akademisyen Sali Saliji – Sallini ve sinema yazarı ve eğitmen Murat Tolga Şen.

BELGESEL JÜRİ
Festivalde yarışacak belgesel filmler akademisyen, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo - TV ve Sinema bölüm başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, ödüllü belgesel yönetmeni ve görüntü yönetmeni Tahsin İşbilen ile belgesel yapımcısı, yönetmeni ve fotoğraf sanatçısı Haluk Koçoğlu tarafından değerlendirilecek.

FESTİVAL AFİŞİ – KASIM KEDİSİ
Festival direktörü Yusuf Saygı bu yılki festivalin afişini şöyle açıkladı : “Afiş tasarımımız 8. festivalimizden bu yana bizi yalnız bırakmayan, aktif olarak grafik tasarım işi ile uğraşmasa da her yıl bizi desteleyen Murat Top´a ait. Son üç yıldır devam ettiğimiz tarzda afiş ve görsellerimize devam ediyoruz. Bu yıl da Kasım kedisi kendi rengi ve tarzı ile İzmir sokaklarını süsleyecek.”

FİLM SEÇKİSİ
İzmir Kısa Film Festivali, alanında Türkiye’nin en önde gelen ve saygın festivali olarak bu yıl da, ilham verici uluslararası bir seçkiyi sinemaseverlerle buluşturuyor. Ulusal ve uluslararası panorama seçkileri yanında, animasyon, belgesel, deneysel, kurmaca kategorilerinde, Özel Seçki, Fransız Kültür Merkezi Seçkisi, Euroshort Film Seçkisi, Busho Film Festivali 2017 Seçkisi, Romanya Kısa Film Seçkisi, Short Export 2016 Seçkisi adı altında pek çok kısa film izlenebilecek. Almanya´dan Çağdaş Deneysel Film ve Video sanatının örnekleri de görülebilecek. Filmler ücretsiz olarak Fransız Kültür Merkezi, Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi ve Kültürpark içindeki İzmir Sanat ile öğrencilerin festivali daha kolay takip edebilmelerini sağlamak amacıyla, katılımcı üniversitelerin salonlarında izlenebilecek.



Diğer Haberler