Sinema Haberleri

12. PALTO FİLM GÜNLERİ BAŞLIYOR

18 Şubat 2019 Pazartesi 11:49

İsmini Gogol’ün Palto hikayesinden alan Anadolu Üniversitesi Palto Film Günleri, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi desteğiyle 12. kez 19-23 Şubat tarihlerinde gerçekleşiyor.
Sponsorluğunu Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Kent Konseyi, Digiturk, Grundig, Medina Turgul DDB, Filmpark Medya, Cinema Pink, Gravity Tasarım ve Danışmanlık, Varuna Memphis Kitchen, La Puerta Hostel&Restaurant, Yeni Un, ‘78 Coffee, Gün Bakery, Fil’m Hafızası, Vankey, Studio Big Box’ın üstlendiği 12. Palto Film Günleri kapsamında 13 uzun, 8 kısa ve 1 belgesel film Eskişehirli sinemaseverlerle buluşacak.

Açılış Günü Eskişehir, Halef ve Cümbüş Cemaat’le Isınacak!

12. Palto Film Günleri, 19 Şubat Salı günü Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’ndeki Sinema Anadolu’da kapılarını sinemaseverlere açacak. Bu yılın açılış filmi ise Murat Düzgünoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı Halef. Filmin ardından Murat Düzgünoğlu, filmin oyuncularından Baran Şükrü Babacan ve Sanat Yönetmeni Osman Özcan ile söyleşi gerçekleştirilecek. Palto Film Günleri’nin açılış coşkusu film gösteriminin ardından IF Performance Hall’de Cümbüş Cemaat konseri düzenlenecek.

Palto Artık Şehirde!

Eskişehirli sinemaseverler Palto filmlerini bu yıl şehirde de izleyebilecek. Gösterimler 3 gün boyunca Kanatlı AVM CinemaPink’te gerçekleşecek. Palto’da bu yıl başka yenilikler de var. Programa alınan kısa filmler ve Grundig Ruhun Doysun Gıdaya Saygı bölümleri festivalin içeriğini zenginleştiriyor. Kısa filmlerin listesi ise şöyle; Kutlama (Elif Sözen), Spoetnik (Noel Loozen), Corka (Mara Tamkovich), İmparatorlukta Zor Bir Gün (Sezen Kayhan), Delicacy (Jason Mann), Prelüd (Onur Keşaplı), Giderayak (Özgür Cem Aksoy).


12. Yılın Konsepti “Her Bakışta Başka Hikaye”

Her filmin başka bir hikayesi var. Festivalin iletişim konsepti bu içgörüden yola çıkarak hazırlandı ve “Her Bakışta Başka Hikaye” tanımlaması üzerine kuruldu.

12. Palto Film Günleri kapsamında bu sene 13 film Eskişehirli sinemaseverlerle buluşacak. Festivalde Yerli Sinema, Belgesel, Cannes Seçkisi, Dünya Festivalleri, Grundig Ruhun Doysun Gıdaya Saygı, Gece Yarısı ve kısa film kuşakları yer alıyor. Palto Kart sahipleri ise her filmi bir kez olmak üzere istediği seansta izleyebiliyor. Bu sene paltonuzu giyip izlemeye gideceğiniz filmlerin listesi ise şöyle: Everybody Knows (Asgar Fahradi), Woman at War (Benedikt Erlingsson), Donbass (Sergei Loznitsa),

The Favourite (Yorgos Lanthimos), Beautiful Boy (Felix Van Groeningen), Loro (Paolo Sorrentino), Wildlife (Paul Dano), At Eternity’s Gate (Joulian Schnabel), Never Look Away (Florian Henckel von Donnersmarck), Utoya (Erik Poppe), Halef (Murat Düzgünoğlu), Babamın Kemikleri (Özkan Çelik), Son Çıkış (Ramin Martin). Şık Derviş: Sait Maden (Miraç Güldoğan)


Yönetmen ve Oyuncular Seyirciyle Buluşuyor!

Halef film ekibinin yanı sıra, Babamın Kemikleri filminin yönetmeni Özkan Çelik, Son Çıkış filminin yönetmeni Ramin Matin, oyuncu Deniz Celiloğlu ve yapımcı Emine Akpınar sinemaseverlerle filmleri hakkında konuşacak.


Palto Atölye’de Kimler Var?
Geleneksel hale gelen Palto Film Günleri atölye çalışmalarında bu sene Gişe Memuru, Sarmaşık, Kelebekler ve Bartu Ben gibi yapımlarıyla ön plana çıkan, Sundance ödüllü yönetmen Tolga Karaçelik “Nereden Çıktı?” atölyesinde soruları cevaplayacak.


Bir Palto Film Günleri Klasiği: “Askıda Bilet”

“Askıda Bilet” uygulaması, seyircilerin herhangi bir seansa bilet alıp gişeye, yani askıya bırakması ile gerçekleşiyor. Ekonomik zorluk çeken sinemaseverler gişeden biletlerini ücretsiz olarak temin ediyor.



Diğer Haberler