Sinema Haberleri

´TAKSİM HOLD´EM´ TOKYO´DA DÜNYA PRÖMİYERİNİ YAPTI

31 Ekim 2017 Salı 12:41

Michael Önder’in yazıp yönettiği uzun metraj film “Taksim Hold’em”, dünya prömiyerini 30. Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde yaptı ve uzun süre alkışlandı. Festivalin Asian Future bölümünde, iki ödül için yarışan filmin 27 Ekim akşamı gerçekleştirilen dünya prömiyerine, yönetmen Michael Önder ile başrol oyuncusu Kenan Ece’nin yanı sıra görüntü yönetmeni Ersin Gök ve yapımcı Jozef Erçevik Amado da katıldı.
Taksim’de bir evde düzenlenen bir poker partisi üzerinden mizahi bir dille toplumsal ve politik olayları sorgulayan filmin başrollerinde, Kenan Ece’yle birlikte Damla Sönmez, Berk Hakman, Emre Yetim, Nezih Cihan Aksoy ve Tansu Taşanlar yer alıyor.
“Taksim Hold’em” ekibi, gösterimin ardından izleyicilerin sorularını da yanıtladı. Senaryoyu kendi tecrübelerinden yola çıkarak yazdığını belirten Michael Önder, Tokyo’daki seyircilerden aldığı tepkilerden çok memnun olduğunu dile getirdi. “Ertuğrul 1890” filminden sonra ikinci kez Tokyo’da bir filminin galasında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Kenan Ece ise, senaryoyu okur okumaz başrol teklifini kabul ettiğini anlattı.


MICHAEL ÖNDER KİMDİR?
Michael Önder 1977’de İngiltere’de doğdu. Galatasaray Lisesi’nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nü bitirdi. Yüksek lisansını Warwick Üniversitesi’nde Film ve TV bölümününde yaptı. Kariyerine BBC’de başlayan Michael Önder, 12 yıl Londra’da film endüstrisinde çalıştı. Kamera asistanlığından ışık şefliğine, görüntü yönetmenliğinden yönetmenliğe çeşitli görevler üstlendi. Türkiye ve İngiltere’de yönetmen olarak birçok kısa film, reklam ve müzik videosu çekti. 2015 yılında Jozef Erçevik Amado, Tuvan Yalım, Kaan Yazgan ve Timur Çambol ile Bluff Film’i kurdu ve ilk uzun metrajı “Taksim Hold’em”i çekti. Film, dünya prömiyerini 30. Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştirdi.



Diğer Haberler