Sinema Haberleri

´METEORLAR´A LOCARNO´DAN İKİ ÖDÜL

13 Ağustos 2017 Pazar 21:00

Gürcan Keltek’in ilk uzun metrajlı filmi Meteorlar, 70. Locarno Film Festivali’nde bağımsız eleştirmenlerin verdiği Boccalino d’Oro Ödülü’ne ve Swatch İlk Film Ödülü’ne layık görüldü. Locarno Film Festivali’nde ‘Meteorlar’, Bağımsız Film Eleştirmenleri Birliği’nin‘Boccalino d’Oro’ Ödülü’nü aldı. Birlik festivalin tüm bölümleri içinde yaptığı değerlendirmede Meteorlar’ı en iyi film seçerken ödül gerekçesini şöyle açıkladı: ‘’Boccalino jürisi, güçlü imgeleri, ve gelecekteki barışçıl bir dünya umudunu şiirşel bir dille ve canlı bir kadın sesiyle ifade ettiği için oybirliğiyle Gürcan Keltek’in Meteorlar filmine vermeyi kararlaştırmıştır.’
Festivalin ilk veya ikinci filmini çeken yönetmenlere açık olan Filmmakers of the Present/Günümüz Sinemacıları bölümünde yarışan Meteorlar aynı zamanda Swatch İlk Film Ödülü’ne de layık görüldü.
Yapımcılığını Marc Van Goethem, Arda Çiltepe ve Burak Çevik’in üstlendiği Hollanda ve Türkiye yapımı film İnsanların, mekanların ve şeylerin hafızasında dolanarak belgesel ile kurmacayı harmanlıyor.



Diğer Haberler