Konuk Yazar

1 AMFİ VE 2 MÜNASİP HOPARLÖRLE DİNLEYİNİZ

09 Aralık 2018 Pazar 15:37
1 AMFİ VE 2 MÜNASİP HOPARLÖRLE DİNLEYİNİZ

Müzik dünyamızın mükemmeliyetçi müzisyenlerindendir Serdar Ateşer; bu konuda da epeyce nam salmıştır. Bir şarkıyla işini kolay kolay bitirmez. Şarkı bir yana, şarkının herhangi bir bölümüyle kolay kolay bitirmez. Noktayı koyma konusunda gönülsüzdür. Böyle olunca da henüz yayımlanan albümü ‘İş İşten Geçer Geçmez Ordayım’ın yıllar (lafın gelişi değil, gerçekten yıllar; uzun yıllar) almış olması şaşırtıcı değildir.

Ateşer abartmış olabilir ama şunu da unutmamak gerek: Bu işte takıntı sahibi değilseniz eğer, farklı ya da ayrıksı bir albümü zor yaratırsınız. Tam da bu sebeple işte Ateşer çok ama çok güçlü bir albüm yaratmış. Her harf ve nota üzerinde çokça düşünüp Anadolu pop’a yepyeni bir kılık biçmiş. Anadolu pop’un üstüne güzelce oturan, gayet şık duran, özetle yakışan bir kılık bu. Anadolu popun da genel olarak müziğin de tarihine büyük harflerle kazınacak. Yerinden etmeye de kimselerin gücü yetmeyecek.
1 amfi ve 2 münasip hoparlörle dinleyiniz

Kapağa yapıştırılan not da çok önemli: “Bu CD’deki müzikleri iPhone, iPad, laptop hoparlörlerinizden değil de, bildiğimiz müzik setinden (1 amfi+2 münasip hoparlör) dinlemenizi şiddetle tavsiye ederiz” diyor Ateşer. ÇOK haklı; gerçekten müzik dinlemek isteyenler, eldeki gündelik aletlerle değil -biraz çaba harcayarak, biraz da fedâkarlık yaparak- daha iyi aletlerle yapmalı bunu. Eldeki/cepteki aletlerle yapılan, müzik dinlemek olmuyor. NAİM DİLMENER (HÜRRİYET/08.12.2018)



Diğer Yazılar