Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

24 HAZİRAN 2016

23 Haziran 2016 Perşembe 21:54
Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

Yeni haftanın beraberinde getirdiği film sayısı altı. İçinizde yaşayan sinemadan çıkmış insanın elini sakın ha bırakmayın! Herkese iyi seyirler.

KÖRDÜĞÜM
Oyuncu kökenli senarist-yönetmen Rebecca Miller, Woody Allen’vari romantik komedisinde, ana karakteri Maggie’nin çocuk sahibi olmak isteği doğrultusunda tasarladıklarını ve yaşadığı sonuçları öykülüyor… Asla aşık olmayacağı ama aynı zamanda hem yakışıklı, hem zeki, hem de başarılı bir erkekten çocuk sahibi olmayı düşleyen Maggie, sperm yoluyla yapay döllenme üzerine incelikli çalışmalar yaparken, sorunlu evliliğinden uzaklaşma derdindeki yakışıklı ama sorumsuz akademisyen John’a aşık olur. Umulan ve yaşanılan arasındaki farklar, hayatı kontrol etme ve oluruna bırakma arasındaki kalın ayrıma denk gelmektedir çoğu zaman. Hayat tesadüflerden yanadır, insanların planlarından değil! Sıcak, mütevazı, yalın komedi, hayatın içindeki küçük ama önemli ayrıntılar üzerine sevimli bir öykü kurmuş. Bir yanı trajik, diğer yanı komik, insan hikayeleri perdeye yansıyan. Greta Gerwig’e, Ethan Hawke ve Julianne Moore eşlik ediyorlar. Bill Hader ve Maya Rudolph, oyuncu kadrosunun diğer isimleri. Beyin ve yürek arasında sürüp giden çatışma, hiçbir şeyi takmayan doludizgin hayat ve bir şekilde sürdürdüğümüz yaşamlarımız. (3 / 5)


MUNA
52. Antalya Altın Portakal’da ‘Ulusal Yarışma’da yer alan yapımın oyuncularından Kaan Çakır; performansıyla, ‘en iyi yardımcı erkek oyuncu’ ödülünü kazanmayı başarmıştı. İnanç Odası adlı ilk sinema filmi ile tanınan Serdar Gözelekli’nin yönettiği film, Gazze’de yaşayan altı yaşındaki Muna’nın öyküsü. İsrailli askerler evini bastıktan sonra, ailesini kaybeden küçük kız sokaklarda ailesini aramaya başlar. Kısa süre önce çocuğunu yitiren Ela ise, savaştan zarar gören insanlara yardım etmek üzere, Gazze’ye gelen bir doktordur. Ela ve Muna, acı dolu Gazze’de karşılaşırlar. Leyla Göksun, Turgay Aydın, Kaan Çakır ve Pınar Balkış’ın oyuncu kadrosunu oluşturduğu dram, savaş, yıkım ve kayıpların yol açtığı yaralar eşliğinde, insanın evrensel acısını taşıyor perdeye. Ancak, daha önce izlenen benzer yapımlar göz önüne alındığında, bir televizyon filmi görünümünde hissettiriyor kendini Muna. Etkisi ve gücü sınırlı kalıyor. (1,5 / 5)

Roland Emmerich’in sevilen filminin yirmi yıl sonra çıkagelen devamı ‘Independence Day: Resurrection / Kurtuluş Günü: Yeni Tehdit’, sevimli kahramanlar Michelangelo, Raphael, Donatello ve Leonardo’nun geri döndüğü üç boyutlu macera ‘Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows / Ninja Kaplumbağalar: Gölgelerin İçinden’, başrolünde Juliette Binoche’nin yer aldığı dram ‘L’attesa / Bekleyiş’ ve Meksika-ABD ortak yapımı animasyon ‘El Americano: The Movie / Süper Papağan Filmi’ haftanın notlarımız arasında yer alamayan yenileri. Herkese tekrar iyi seyirler. MURAT ERŞAHİN



Diğer Yazılar