Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

08 TEMMUZ 2016

08 Temmuz 2016 Cuma 01:11
Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

Vizyona merhaba diyen yeni film sayısı dört bu hafta. İçinizde yaşayan sinemadan çıkmış insanın elini sakın ha bırakmayın! Herkese iyi seyirler.

FREKANS
2004 tarihli kişilikli ve ‘yaman’ dram ‘The Door in the Floor’la dikkat çeken Tod Williams, 2010’da yönettiği popüler korku serisi ‘Paranormal Activity 2’den altı yıl sonra kamera ardında. Stephen King’in, aynı adlı romanından bizzat uyarladığı senaryo, bilimkurguya korku-gerilim unsurları ekliyor. Distopik bir atmosfere sahip öykü, gizemli bir mobil telefon sinyalinin yol açtığı apokaliptik kaosu taşıyor perdeye. King-Williams işbirliğinde, Boston havaalanında olabildiğince ‘sıkı’ açılan film, ortalara doğru irtifa kaybediyor ve finalde hızla sert zemine çakılıyor. Kaynağı bilinmeyen gizemli bir frekansın GSM şebekelerinde dolaşması, telefonunu kulağına götüren herkesi, adeta bir zombiye çevirmektedir. Birbirlerinden farklı iki adam, gencecik bir felaketzede ile birlikte, kana susamış yaratıklardan uzaklaşmak ve emniyetli olduğu duyurulan yere ulaşmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkarlar. John Cusack ve usta aktör Samuel L. Johnson’a, ‘Orphan / Evdeki Düşman’ filmiyle tanınan Isabelle Fuhrman eşlik ediyor. Sıradan senaryo, ilginç bir Stephen King öyküsünü daha oldukça sıradan kılmış. Yine de türün ve yazarın meraklılarına duyurulur. (2,5)


Ormanlar kralının yeni nesil beyazperde macerası ‘The Legend of Tarzan / Tarzan Efsanesi’, Zac Efron, Adam Devine ve Anna Kendrick’in başrolleri paylaştığı komedi ‘Mike and Dave Need Wedding Dates / Mike ve Dave: Ah Bir Sevgili Yapsak’ ve Berlin Film Festivali’nden ‘Altın Aslan’ ile dönen belgesel ‘Fuocoammare / Denizdeki Ateş’, haftanın notlarımız arasında yer alamayan diğer yapımları. Tekrar iyi seyirler. MURAT ERŞAHİN



Diğer Yazılar