Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

07 TEMMUZ 2017

06 Temmuz 2017 Perşembe 22:26
Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

İkisi yerli, sekiz yeni yapım merhaba diyor bu hafta! İçinizde yaşayan sinemadan çıkmış insanın elini kesinlikle bırakmayın. Herkese iyi seyirler.


MINE

-Bir adım daha atmak üzerine-

ABD-İtalya-İspanya ortak yapımı gerilim, savaş ortamında geçiyor! Çölün ortasında iki kişilik bir suikast timi, terörist oldukları söylenen bir grubu yok etmek üzereyken tespit edilirler. Yaklaşmakta olan fırtınaya rağmen, çöle kaçmaktan başka çareleri yoktur. Hesaba katmadıkları şey ise; kumların altına kilometrelerce gizlenmiş mayınlardır. Askerlerden biri mayına basarak hayatını yitirdiğinde tek başına kalan arkadaşı, bir diğer mayının üstüne bastığını fark eder. Kurtarılması için elli iki saate gerek vardır ve kahramanımız zorlu koşullar altında tek ayağı mayının üzerinde, ölümle bir meydan savaşına girer.

İki İtalyan yönetmenin; Fabio Guaglione ile Fabio Resinaro’nun birlikte yazıp yönettikleri gerilim dozu yüksek yapımda başrolü, son dönemin aranan aktörlerinden Arnie Hammer üstlenmiş. Geçmişin acı dolu anılarıyla hesaplaşma ve korkularını yenip, ‘o son adımı’ atabilme gücü üzerine bir söylemi var öykünün. İki yönetmenin ilk uzun metrajları, çölde geçen tek mekan ve az karaktere rağmen, boyutlu bir hikayeye evrilmiş. Pişmanlıklar, suçlar, korku, acı ve cesaret. Çok orijinal değilse de, ilginç olarak niteleyebileceğimiz ilk film, izletiyor kendini. (2,5 / 5)


THE BYE BYE MAN

-Aklına bile getirme, adını söyleme!-

Üç üniversiteli arkadaş, kampüsün eski evlerinden birinde şeytani bir güçle yüzleşirler. Doğaüstü karabasan, adı dile geldiğinde, etrafa dehşet salmak üzere, yaşayanlara musallat olmaktadır. Stacy Title’ın yönettiği korku-gerilim, tür sinemasına yeni bir korku karakteri armağan ediyor işin aslı!

Robert Damon Schneck’in ‘The Bridge to Body Island’ adlı eserinden, Jonathan Penner’ın beyazperdeye uyguladığı ürkütücü filmde başlıca rolleri, Douglas Smith, Lucien Laviscount ve Cressida Bonas üstleniyorlar. Hemen her karaktere bürünen tecrübeli isim Doug Jones, ‘The Bye Bye Man’ olarak çıkıyor karşımıza. Filmin sürprizleri ise; usta aktris Faye Dunaway, Carrie-Anne Moss ve son dönem korku sineması oyuncusu, senaristi ve yönetmeni olan Avustralyalı Leigh Whannell. Bazı anları hakiki anlamda ürkütse de, elde değil; tuhaf bir aynılık ve tekrar duygusu çöküp oturuyor zihne. Çok izlediğimiz ‘eski’ anları, başka ve yeni bir korku karakteri eşliğinde izlediğimizi ayrımsıyoruz. (2 / 5)


Genç İngiliz aktör Tom Holland’ı ‘Spider-Man / Peter Parker’ rolünde izleyeceğimiz, Marvel evreninin ünlü sakinlerinden ‘Örümcek-Adam’ın yeni macerası ‘Spider-Man: Homecoming / Örümcek-Adam: Eve Dönüş’, Sérgio Machado imzalı Brezilya yapımı dram ‘Heliopolis / Keman Öğretmeni’, üç ayrı nesilden üç usta aktrisi bir araya getiren; Susan Sarandon, Naomi Watts ve Elle Fanning’li duygusal dram ‘3 Generations / 3 Nesil’, Kanada-Güney Kore ortak yapımı avantür animasyon ‘Spark: A Space Tail / Spark: Bir Uzay Serüveni’ ve iki yerli yapım, Türkiye’den çıkma ve Türkiye’de bulunan yabani atları konu alan çizgi film ‘Doru’ ile birlikte Ali Kemal Çınar’ın yazıp yönettiği; Ankara Film Festivali’nde büyük ödülü alan fantastik komedi ‘Genco’, haftanın notlarımız arasında yer alamayan diğer yenileri. Tekrar iyi seyirler herkese. MURAT ERŞAHİN




Diğer Yazılar