Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

05 TEMMUZ 2013

04 Temmuz 2013 Perşembe 20:55
Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

Vizyonda altı yeni film var bu hafta. En son ‘Drive / Sürücü’ adlı filmini izlediğimiz Danimarkalı yaratıcı yönetmen Nicolas Winding Refn’ın Cannes’de Altın Palmiye için yarışan yeni filmi ‘Only God Forgives / Sadece Tanrı Affeder’, Gore Verbinski imzalı Johnny Depp’li ‘The Lone Ranger / Maskeli Süvari’ ve Fransa-Belçika ortak yapımı komedi ‘Superstar / Süperstar’, haftanın notlarımız arasında yer alamayan filmleri. İçinizde yaşayan sinemadan çıkmış insana sıkı sıkıya sarılın. Herkese iyi seyirler.


NEW YORK’TA 2 GÜN
Aktris, senarist ve yönetmen Julie Delpy’nin, 2007 tarihli ‘Paris’te İki Gün / 2 Days in Paris’ filminin ardından, ‘tanıdık’ öyküyü New York’a taşıdığı bağımsız, federe romantik komedi, Woody Allen’a nazire yapan geveze ama sevimli bir güzelleme! Marion, Jack’ten ayrılmış, New York’ta Mingus ile mutluluğu yeniden yakalamıştır. Önceki birlikteliklerinden çocukları ve kedileriyle yaşayan çiftin dingin günleri, Marion’un delişmen babası, havai kız kardeşi ve onun sevgilisinin ziyaretlerine gelmesiyle hareketlenir. Misafir Fransızların önyargıları, fazla rahat tavırları ve farklı dünya görüşleri, Marion ve Mingus’ın ilişkileriyle gündelik yaşamlarını tehdit boyutuna ulaşır. Delpy’nin öz babası Albert Delpy’nin bizzat çılgın babayı canlandırdığı sıcak komedide, Julie Delpy’ye, geveze komedyen Chris Rock eşlik ediyor. Politika, sosyokültürel farklılıklar, aşk, aile, dostluk, ilişkiler ve adına hayat denen şaşırtıcı ‘uğraş’! Perdeye yansıyan yoğun diyalogları ve aforizmaları sevenler izlemeli! Akıllı, samimi, hoş. (3 / 5)

ACİL ARAMA
‘The Machinist / Makinist’ ve ‘Transsiberian / Sibirya Ekspresi’ filmleriyle tanınan Brad Anderson imzalı gerilim, türün hayranları için gerçekten tedirgin edici anlar içeriyor. Los Angeles’ta tecrübeli bir Acil Arama operatörü olarak görev yapan Jordan Turner, genç bir kızın korku dolu yardım çığlığına müdahale ederken, seri katilin hedefine ulaşmasına mani olamaz. Altı ay sonra, psikopat katil yeni kurbanını kaçırır ve acil hat yine çalar. Jordan, zamana karşı müthiş bir savaş vermekte ve kızı, katilin elinden kurtarmak için özel bir çaba harcamaktadır. 2001 tarihli ‘Monsters Ball / Kesişen Yollar’ ile en iyi kadın oyuncu Oscar’ına uzanan Halle Berry’nin başrolü üstlendiği sürükleyici gerilimde, 2007 yapımı bağımsız yürekli ‘Little Miss Sunshine / Küçük Günışığım’ filmiyle en iyi yardımcı kadın oyuncu Oscar’ına aday gösterilen 1996 doğumlu aktris Abigail Breslin’de önemli bir rol üstleniyor. Morris Chestnut ve Michael Eklund, kadronun diğer isimleri. Heyecanlı ve tempolu. (3 / 5)

CİNNET
Adrenalin bombası ‘Serbuan Maut / Baskın’ adlı son sürat aksiyonun ardından Endonezya yapımı bir film daha giriyor vizyona! Orijinal adı, ‘Modus Anomali’ olan film, İngilizce çekilmiş. Joko Anwar’ın yönettiği film, tavizsiz bir sertliğe sahip. Dehşet yüklü öykü, bir ormanın derinliklerinde geçiyor. Eşi ve iki çocuğuyla birlikte geldikleri orman evinde gizemli bir yabancının saldırısına uğrayıp, hayatta kalan adam, nasıl geçtiğini bilmediği yitik bir zamanın ardından ailesine ulaşmak müthiş bir mücadele verir. Zaman kavramının önemli bir yer tuttuğu netameli ve kapkara öykü, ödünsüz bir şiddete bırakmış kendini. Rio Dewanto adlı başrol oyuncusu, iyi bir performans sergiliyor. Fazla tanınmayan bir sinemayı ve yönetmeni keşfetmek için yerinde bir seçim olur. Zeki bir gerilim. (3 / 5)
MURAT ERŞAHİN



Diğer Yazılar