Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

04 OCAK 2013

03 Ocak 2013 Perşembe 21:12
Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

Yeni yılın ilk haftası üç yeni yapıma ev sahipliği yapıyor! Üç filmden yalnızca bir tanesine basın gösterimi yapıldığını da belirtelim. Diğer filmleri izleme şansı bulamadık. Size, yapım notlarını aktararak tanıtmaya çalışacağız diğer iki filmi. Normal vizyon tarihinden bir gün önce, 3 Ocak Perşembe vizyon gören Cem Yılmaz gösterisi “CM101MMXI Fundamentals”, komedyenin aynı isimli tek kişilik şovunun sinema filmi. 2011’in başında sahnelemeye başladığı ve Aralık 2012 itibariyle bitirdiği gösterisini sinemaya taşımış Cem Yılmaz.
Adına basın gösterimi düzenlenmeyen diğer film ise Joel Schumacher imzalı gerilim “Yakın Tehdit / Trespass” . “Yakın Tehdit”, bir aileyi rehin alan hırsızlarla aile fertlerinin mücadelesini öykülüyor. Başrollerde iki yıldız oyuncu, Nicolas Cage ve Nicole Kidman var. Evet, yepyeni bir yıla merhaba derken, her zamanki anımsatmamızı bir daha yapıyoruz. İçinizde yaşayan sinemadan çıkmış insana bu yıl daha da iyi bakın! Çünkü sokaklar tıka basa, sinemadan çıkmamış insanlarla dolu! Herkese iyi yıllar, iyi seyirler.


UMUT IŞIĞIM
İnsana iyi gelen bir film orijinal adıyla “Silver Linings Playbook”. Matthew Quick’in aynı adlı çok satan romanından, “Dövüşçü / Fighter” filmiyle Oscar adayı olmuş David O. Russell’in uyarlayıp yönettiği romantik komedi, mizahın yanında incecik bir hüznü sürüklüyor. Çok özel bir tonu var filmin. Olagelen trajik gelişmeler, içinizi elemle doldururken, bir anda gülümsüyorsunuz, elde değil. Doğal diyaloglar, akıp giden hayatın içinden. Hemen her köşesine Frank Capra ruhu sinmiş bir film perdede duran! Özellikle oyuncu kadrosunun ‘gerçekten’ akla takılıp kalan performanslar sergilediği film, hayatları, ruhsal durumları alt üst olmuş insanların iyileşmeleri, kendileri ve çevreleriyle barışmaları ve aşk üzerine. Yıldızı son hız parlayan ve göz kamaştıran Jennifer Lawrence ile çok sevilen Bradley Cooper’ın başrolleri üstlendiği yapımda, dev aktör Robert De Niro, yeni bir Oscar’a göz kırpıyor sanki. 2010 tarihli “Animal Kingdom” ile en iyi yardımcı kadın oyuncu Oscar’ına aday olan Avustralyalı aktris Jackie Weaver’ın olası ikinci adaylığı da sürpriz sayılmamalı. Saldırganlık ve toplum hayatına uyumsuzluktan dolayı bir süredir tedavi gördüğü psikiyatri kliniğinden yeni çıkan ana karakterimiz Pat, her şeyin düzeleceğine ve ayrıldığı eşiyle yeniden birleşeceğine yürekten inanmaktadır. Annesi ve birçok totemi olan tuhaf ve fanatik taraftar babasıyla yaşayan Pat’in karşısına, eşini yeni kaybetmiş ve en az kendisi kadar uyumsuz, nemfoman Tiffany çıkar. İki ümitsiz insan, birbirlerine tutunarak yeniden başlamayı denerler. Filmin soundtrack’ı da oldukça keyifli! Led Zeppelin’den ‘What Is and What Should Never Be’, Stevie Wonder’dan ‘My Cherie Amour’, Bob Dylan ve Johnny Cash yorumuyla ‘Girl from the North Country’, The White Stripes’tan ‘Hello Operator’ ve ‘Feel in Love with a Girl’, filmin güzel şarkılarından ilk akla gelenler. Gerçekten hoş, samimi, yalın, söyleyeceğini yekten söyleyen, sınırları belli bir film “Umut Işığım”. Gülümsetiyor ve yüreği ısıtıyor! (3,5 / 5)
MURAT ERŞAHİN



Diğer Yazılar